Jégkorong-vb

Elmaradt a finn érem

  • Molnár Dávid

A finn-svéd közös rendezésű jégkorong-világbajnokságon végül érem nélkül maradtak a társházigazdák, miután a bronzmérkőzésen a csehek 3-2-re leverték a finn fővárosban a tavalyi világbajnokokat.

Csehország a negyeddöntő után a másik házigazdával, a finn válogatottal is kibabrált, és így bronzéremmel zárja a svéd-finn közös rendezésű 2012-es jégkorong-világbajnokságot. Pedig a tavalyi világbajnokokat teltházas közönség buzdította, de ez sem volt elég a finneknek, hogy megfordítsák a mérkőzést.

Az első harmadot ugyanis mintha átaludták volna Jussi Jokinenék, amikor is a csehek háromszor is mattolták Petri Vehanen kapust és a finn védelmet. Mint az később kiderült, ennél több nem is kellett a mai napon, mivel a csehek hálóőre, Jakub Stepanek fantasztikus formában védte a ketrecet, és csak a harmadik harmad közepén tudták ismét megrezegtetni a hálóját. Jokinen volt eredményes emberelőnyből, amivel felhozta egy gólra a hazaiakat.

A hátralévő időszakban hiába kerültek még kétszer emberelőnybe, és hiába hozták le az utolsó egy percre a kapust az extra csatárért, a taktikai húzás nem eredményezett egyenlítő találatot, így a 2011-es világbajnok finn együttes hazai rendezésben érem nélkül zárta az idei tornát.

A döntő magyar idő szerint 19:30-kor kezdődik, ahol az eddig hibátlan oroszok az idei év meglepetéscsapatával, a szlovák válogatottal fognak megmérkőzni.

Jégkorong-vb
Bronzmérkőzés
Finnország - Csehország 2-3 (1-3, 0-0, 1-0)
   
Oroszország - Szlovákia kezdés: 19:30, TV: Sport1