WTA-világbajnokság

A világelső is győzelemmel nyitott, de megszenvedett Radwanskával

  • VNA

Nehezen indult a világbajnokság a dán világelső Caroline Wozniacki számára, aki azonban szetthátrányból fordított a vállsérüléssel küzdő Radwanska ellen.

Az Isztambulban kedden elkezdődött női tenisz világbajnokság második mérkőzésén a világelső Caroline Wozniacki is pályára lépett, aki a vb-re elsősorban remek ázsiai szereplésének köszönhetően utolsóként kijutó lengyel Agnieszka Radwanska ellen mutatkozott be. Az első szett harmadik játékában Radwanska érte el az első bréket és egy ideig őrizte is előnyét. Az év végi világelsőség megtartásáért küzdő Wozniacki azonban 3-4-nél visszavette az adogatást és úgy nézett ki ekkor, hogy megfordítja a mérkőzést. Radwanska azonban 5-5-nél semmire vette el ismét a dán adogatását, majd viszonylag gyorsan le is zárta az első játszmát.

Wozniacki három szettben győzött Radwanska ellen a világbajnokság nyitányán
A második szett a délutáni Kvitová-Zvonarjova találkozó nyitányát idézte, ahol az első négy játékban rendre az adogatók bizonyultak jobbnak. Az ötödik játék aztán adogatóként Wozniackié lett, aki ezt követően már átvette az irányítást és simán, 6-2-vel egyenlített a vállát fájlaló, majd a szett vége előtt nem sokkal az ápolási szünetet is kikérő lengyel ellen.  Sérülése ellenére Radwanska jól kezdte a döntő szettet is, ahol azonban 2-2 után brékhátrányba került. Wozniacki 4-2-es vezetésekor saját adogatásánál 40-0-re is vezetett, Radwanska azonban innen is visszajött és mivel a világelső bréklabdánál kettős hibát ütött, így megkapta az esélyt az egyenlítésre. Ez sikerült is neki, de ezt követően ismét elbukta a saját szervagémjét, ami egyben azt is eredményezte, hogy a táskáján a dán zászló mellett (szülei származására utalva) a lengyel nemzeti lobogót is felvarró Wozniacki megnyerte a több mint két és fél óráig tartó mérkőzést

„Nagyon kemény meccsem volt ma, hiszen Agnieszka az utóbbi hetekben két nagy tornát nyert meg. Az embernek a barátja ellen nagyon nehéz játszani. Édesapám az első elveszített játszma után sokat segített, hiszen tartotta bennem a lelket” - mondta a mérkőzés után Woznaicki, aki sorozatban ötödször győzte le Radwanskát, akivel a pályán kívül is kifejezetten jóban van.

WTA világbajnokság, Isztambul
Vörös-csoport
Caroline Wozniacki (dán) – Agnieszka Radwanska (lengyel) 5-7, 6-2, 6-4