La Liga

Indiai tulajdonosa lesz a Racing Santandernek

  • MTI

Ahsan Ali Syed multimilliárdos indiai üzletember lesz néhány napon belül a spanyol labdarúgó-bajnokságban szereplő Racing Santander új tulajdonosa.

Racing SantanderAz észak-spanyolországi Kantábria tartomány kormánya - amely korábban többmillió eurós kölcsönben részesítette a klubot - szerdán jelentette be, hogy csak az indiai tőke segítségével biztosítható az egyesület jövője, ezért zöld utat ad a külföldi vásárlónak. Ali Syed az előzetes hírek szerint 50 millió eurót szán majd új játékosok vásárlására.

Ha a megállapodás létrejön, akkor a Racing lesz a második spanyol klub, amely külföldi befektető tulajdonába kerül, 2010 júniusában ugyanis a katari Abdullah Bin Nasszer Al Tani sejk vásárolta meg a szintén élvonalbeli Málagát.
A több mint 133 saját vállalattal rendelkező, 36 éves Ali Syed egyébként az angol futballba is szívesen invesztált volna, de a klub tartozásai miatt végül elállt a Blackburn Roverst megvételétől. Saját bevallása szerint most azért döntött a Santander mellett, mert jó esélyt lát a gárda fejlődésére, amely ráadásul a világbajnoki trófeát birtokló ország bajnokságában szerepel.