Átigazolás

A Santos elnöke mindent megadna Neymarnak, csak ne menjen Európába

Habár egyes jól értesült spanyol újságírók már kész tényként közölték, hogy Neymar ősztől a Real Madridban folytatja a pályafutását, jelenleg ez korántsem tűnik ilyen biztosnak.

Elsőként a Marca a brazil támadó ügynökére hivatkozva két hete arról írt, hogy a Santos 19 éves tehetsége öt évre, évi két millió eurós fizetésért szerződik a spanyol fővárosba. A Real Madrid körülbelül 40 millió eurót fizet érte a Santosnak. Pár napja azonban Wagner Ribeiro, Neymar ügynöke már úgy nyilakozott, hogy a játékos meg akarja nyerni a klubvilágbajnokságot a Santosszal, így decemberig mégse várható az Európába történő átigazolása.

A minap Luis Oliveira, a Santos elnöke is elismerte a La Sexta tévéműsorában, hogy a Real Madrid - négy másik európai klub mellett - komolyan érdeklődik játékosa iránt, mindazonáltal elmondása szerint ők "mindent megadnának Neymarnak, csak ne menjen el Európába". Ezzel múlt heti nyilatkozatát erősítette meg, amikor is arról szólt, hogy nem igen kívánják pénzzé tenni Neymart, akinek szerződésében 45 millió eurós kivásárlási ár szerepel.

Florentino Perez megkeresése kapcsán hozzáfűzte: "Igen, ő (mármint Perez) az egyikük, aki felhívott, de ha nem tette volna ezt, akkor az azt jelentené, hogy nem ért a focihoz" - utalva ezzel Neymar értékére.

Neymar

Az egyes hírek szerint 19 évesen apai örömök elé néző Neymar jelenleg a Copa Américán vesz részt, ahol a jelentősen megfiatalított brazil válogatott legfőbb reménysége.