Bundabotrány

Aczél elmondása szerint Kutasitól kapta a pénzt

Címkék:

A tréner tagadta a terhére felrótt bűncselekményt, elmondása szerint a bundapénzt a pontpénzzel keverték össze.

Aczél Zoltán szerint valaki összekeverte a dolgokat

Aczél Zoltán labdarúgóedzőt az eddigi két, siófoki után egy újabb, ezúttal egy REAC-mérkőzés eredményének manipulálásával gyanúsítják a nemzetközi fogadási csalások kapcsán.

Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) szóvivője elmondta, az a meccs, amellyel bővült a gyanúsítás, egy 2008 első felében lejátszott Ligakupa-találkozó volt, s akkor a REAC csapatát irányította a tréner. Hozzátette, a mérkőzés elvesztéséért 100-110 ezer forintot ígértek a szakembernek és több játékosának, s az összeget - miután megfelelően alakult az eredmény - meg is kapták a találkozó után.

"Bohózatba hajlik a nyomozás! Sajnálom az ügyészeket, hogy ehhez asszisztálniuk kell - mondta a Blikknek dr. Czeglédy Csaba ügyvéd, Aczél jogi képviselője. A tréner tagadta a terhére felrótt bűncselekményt, elmondása szerint, a március elsején öngyilkosságot elkövető Kutasi Róberttől kapta az összeget.

"Valaki összekeverte a bundapénzt a pontpénzzel - mondta Aczél a lapnak. - A Ligakupa-meccs előtt négy nappal döntetlent játszottunk a Honvéddal bajnokin. Kutasi Robi klubigazgatónk ekkor úgy döntött, hogy a Ligakupa-találkozó előtt ösztönzésként a saját zsebéből ad nekem 1,2 millió forintot, ebből 11 alapember kapott száz-százezret. Senki nem gondolhatja komolyan, hogy a REAC klubházában bundapénzt osztottam."

Aczél, akit december 9-én engedtek ki az előzetesből, továbbra is szabadlábon védekezhet.