Premier Leauge

Ez pályafutásom legcsúnyább eredménye - Sir Alex Ferguson

A Manchester United skót menedzsere nehezen élte meg csapata történelmi, 6-1-es zakóját a városi rivális Manchester City ellen.

Mint arról korábban beszámoltunk, az angol bajnokság csúcsrangadóján a City az Old Traffordon vitt be egy mélyütést a városi rivális Unitednek, Roberto Mancini gárdája Mario Balotelli és David Silva sziporkázásának köszönhetően hatalmas pofont osztott ki a Vörös Ördögöknek. A címvédő vezetőedzője, Sir Alex Ferguson érthetően nagyon letört volt a lefújás után.

"Ez volt a legszörnyűbb napunk - mondta a mérkőzést követően Sir Alex Ferguson, az MU vezetőedzője. - Számomra ez egész karrierem legrosszabb eredménye, ha jól emlékszem, játékosként sem kaptam ki soha 6-1-re. A kiállítás megpecsételte a sorsunkat, az volt a halálos lövés. Hiba volt, hogy még 1-4 után is támadni próbáltunk, akkor már egyszerűen hagyni kellett volna."

A házigazda United Jonny Evans kiállítása miatt a második félidőben emberhátrányban futballozott, ekkor a City 1-0-ra vezetett Mario Balotelli találatával. Az olasz csatár később duplázott, majd Sergio Agüero, Edin Dzeko - szintén kétszer - és David Silva is betalált a vendégek részéről. A hazaiaknál csak Darren Fletcher volt eredményes 0-3-nál.