Serie A

A Milan és Pato kivégezte az Intert

A Milan nyerte a bajnoki döntőnek is beillő, és nagy valószínűség szerint a scudettóról döntő 203. Derby della Madonninát: a vörös-feketét Alexandre Pato duplájával, és Antonio Cassano büntetőjével fölényesen, 3-0-ra nyerték az Internazionalét. Massimiliano Allgeri együttese ezzel leszakította magától városi riválisát a tabellán.

Serie A, 31. forduló.
Milan-Internazionale 3-0 (1-0)
Gólszerző: Pato (1., 62.), Cassano (90. - tizenegyesből)

44 másodperc telt el, és a Milan megszerezte a vezetést: a vörös-feketék első támadását Robinho és Pato vezette, előbbi elhasalt a kifutó Júlio Césarban, de a kipattanót Alexandre Pato a hálóba vágta (1-0). A korai gól megtörte az Intert, egyértelműen a Milan volt fölényben. Robinho nagyon aktív volt, de Pato is villogott. A kék-feketék először a 19. percben kerültek komolyabb helyzetbe, de Pazzini közeli próbálkozását védte Abbiati.

Szabálytalanságból nem volt hiány az ősi ellenfelek között, Gattuso és Motta is többször keménykedett. A félidő vége felé kezdett belelendülni az Inter, de a Milan sem engedett ki, Mark van Bommel lövésre vállalkozott a 37. percben, ami Chivun megpattanva csattant a kapufán. A 39. percben Pazzini fejelt az ötösről, Abbiati hatalmas bravúrral hárított, négy perccel később Eto'o ziccerben hibázott.

Fordulás után végleg megtörni látszott Leonardo csapata, ugyanis az 54. percben Chivu utolsó emberként fektette el Patót, egyből piros lapot kapott. 8 perccel később a brazil újból beledöfte kését a "vendégekbe", Abate labdáját fejelte közelről a hálóba (2-0).

Alexandre Pato ünnepel a Milan ellen

Az Internazionale kétgólos hátrányban végképp összezuhant, erőtlenül, kocepció nélkül játszottak Sneijderék, míg a másik oldalon bőven volt dolga Júlio Césarnak, leginkább Robinho akart gólt lőni honfitársának, ez végül nem sikerült neki, a 80. percben Cassano váltotta a pályán. A botrányhős adta meg aztán a kegyelemdöfést a kék-feketéknek, a 88. percben Zanetti buktatta a csatárt, Rizzoli bíró a tizenegyespontra mutatott, a sértett pedig bevágta (3-0).

Cassano aztán a hosszabbításban is csinálta a fesztivált, miután gölöröm közben levetett mezéért sárgát kapott, majd ostoba módon buktatta Córdobát, ami miatt a kiállítás sorsára jutott.

Az eredmény szempontjából ez már nem számított, a Milan végig fölényben futballozva, magabiztosan nyerte a rangadót. Allegri csapata a sikerrel öt pontra növelte előnyét a tabellán városi riválisa előtt, és egyre valószínűbbnek tűnik, hogy a Rossoneri 2004 után újra bajnoki aranyat ünnepelhet május végén.