Magaslabda

Lehet, hogy Egervári nem is engem nézett, hanem Juhászt - Tőzsér

A belga bajnok Genk magyar középpályása a hathárom.hu-nak őszintén beszélt arról, annó miért kellett őt kikiáltani bűnbaknak a nemzeti csapatnál.

Tőzsér Dániel élete legjobb szezonját produkálta

Tőzsér Dániel belga bajnok lett a Genkkel, ahol csapatkapitányként vezette az aranyérmes együttest. A technikás középpályás erről és a válogatottságról is beszélt a hathárom.hu rádióműsorának, a Magaslabdának.

„Várható volt, hogy így fogunk szerepelni ebben az idényben, mivel ezzel az edzővel már tavaly is egy hosszú veretlenségi sorozatot mutattunk be. Úgy gondolom - habár az Anderlecht meggyengült tavaly óta - teljesen megérdemelten nyertük meg a bajnoki címet. 25 ezren vártak minket a főtéren, hatalmas ünneplés volt.”

Kérdés, érdemes-e eligazolnia most, amikor a Bajnokok Ligája selejtezőjében indulhat a Genk, ő pedig a legjobban megbecsült játékosok egyike a csapatban.

„Ha váltok, akkor csak olyan csapatba mennék, ahol jobb feltételekkel jobb körülmények között lehet az ember. Genkben nagyon jól érzem magam, ideálisak a körülmények, bajnokok lettünk, Bajnokok Ligájában indulhatunk. Ha persze egy elitbajnokságból bejelentkezne egy csapat, akkor lehet, hogy itt lenne az ideje a váltásnak. Három évet töltöttem itt, végülis amiért ideszerződtem, azt már sikerült teljesítenem. Konkrétumot nem tudok erről mondani, Filipovics Vladan intézi az ügyeimet, ő pedig csak akkor hív, ha tényleg konkrétum van.”

Nem lehet kihagyni a válogatottságot sem Tőzsérrel kapcsolatban, hiszen utoljára Erwin Koemannál volt a nemzeti csapat tagja. Márpedig a belga bajnok egyik legstabilabb tagjának sokak szerint helye lenne Egervári Sándor keretében.

„Egervári Sándor azt nyilatkozta, hogy nem veszem ki annyira a részem a védőmunkából. Hát nem tudom..mióta ő a szövetségi kapitány kétszer látott futballozni, mindkétszer az Anderlecht ellen léptünk pályára. Lehet, hogy nem is engem jött megnézni, hanem a Juhász Rolandot. Ha igazán szeretne meghívni, és kíváncsi lenne rá, hogy mit tudok, kapcsolatba lépett volna az edzőmmel, kért volna DVD-ket a mérkőzéseimről. Úgy gondolom, rászolgáltam a meghívóra az ebben a szezonban nyújtott teljesítményem alapján. Én állítom, hogy az a kép van benne rólam, amit a Ferencvárosban nyújtottam bal oldali középpályásként, ezért nem küld nekem meghívót. Egy bajnokcsapatban Belgiumban nem lehetnék a mezőnyjátékosok közül a második legtöbb percet a pályán töltő játékos, ha a védekezésből nem venném ki a részem. De így látja, ő a szövetségi kapitány, ő dönt sajnos” - jelentette ki a 26 éves futballista.

Egervári Sándor döntésében szerepet játszhat az is, amikor Tőzsér egyik utolsó válogatott mérkőzésén a szlovénok ellen nem értette meg magát Vass Ádámmal, amiből aztán gólt kaptunk, a sajtó pedig hatalmas ügyet kreált belőle.

„Akkor az a dolog nagyon fel lett nagyítva, a szövetség kapitányt szeretett volna váltani, és valakire rá kellett verni az ügyet. A mai napig állítom, hogy fel lett fújva, mert azóta is nem egy alkalommal láttam a válogatott játékosoktól, hogy ilyesmi történt közöttük. Amit én ezután kaptam, az egyáltalán nem volt fair. Egy újságíró egyből a mérkőzés után odajött hozzám, és azt mondta: Dani ezt a balhét most rád kell verjük, mert a Sport TV-ben a kommentátorok is rád akarják verni az egész dolgot. Ez aztán így lett lehozva a médiában, lehet, hogy kellett egy bűnbak, és én jókor voltam jó helyen, rám lehetett húzni ezt a dolgot. Ha hibáztam is, ez már jó pár éve volt, azon lennék, hogy ezt kijavítsam, de nem kapok rá lehetőséget” - mondta a Fiorentina által is figyelt ballábas játékos.

A teljes beszélgetést Tőzsér Dániellel alább meghallgathatjátok: