EURO 2012

Az állítólag rasszista Terry ott lesz az Eb-n, Ferdinand viszont nem - sajtóhír

Angol sajtóinformációk szerint a Chelsea rasszista vádak miatt bíróság elé álló védője, John Terry tagja lesz az angol válogatott Európa-bajnoki keretének, Rio Ferdinand, a Manchester United játékosa, akinek öccsére Terry állítólag fajgyűlölő megjegyzést tett, viszont kimarad az együttesből.

Roy Hodgson szövetségi kapitány ugyan csak szerdán jelenti be a keret összetételét, de angol információk szerint már közölte Rio Ferdinanddal, hogy nem lesz kerettag. A szakvezető John Terryvel is megbeszélést folytatott Londonban, így ő valószínűleg ott lesz az Európa-bajnokságon. Chris Smalling sérülése miatt várhatóan így is csak hét hátvédet nevez a tornára a szakember, akik közül Phil Jones belső védőként és a jobb oldalon is bevethető.

Rio Ferdinand és John Terry fognak kezet a Manchester United és a Chelsea mérkőzésén a Premier League-ben 2011-ben.

Hodgson valószínűleg a hórihorgas Peter Crouchot is kihagyja, így a liverpooli Andy Carroll helye is biztosnak tűnik.

Az angolok szerint azonban egyértelmű, hogy mindenki Ferdinand kihagyásával fog foglalkozni, még akkor is, ha a szövetségi kapitány azt a Manchester United védőjének utóbbi időben elszenvedett sérüléseivel magyarázza.

John Terry a vádak szerint a Chelsea Queens Park Rangers elleni mérkőzésén tett megjegyzéseket Anton Ferdinandra, Rio Ferdinand öccsére, amiért bíróság elé kell állnia, az angol szövetség pedig megfosztotta a válogatott csapatkapitányi tisztétől. Erre reagálva Fabio Capello, a Háromoroszlánosok korábbi olasz kapitánya lemondott, az ő helyére nevezték ki Roy Hodgsont.