Ferencváros

László Csaba lehet Prukner László utódja

Miután Prukner László benyújtotta lemondását a Ferencváros vezetősége tárgyalásokat kezdeményezett a klub korábbi trénerével, a legutóbb Belgiumban tevékenykedő László Csabával.

A zöld-fehérek egyik szurkolói oldalán megjelentek szerint a 47 éves szakember kedd délután leül tárgyalni a klubvezetőkkel - amennyiben sikerül megállapodni a feleknek, a hétvégén már ő ülhet a Haladás elleni mérkőzésen a Ferencváros kispadján.

"Nem egyeztem meg a Fradival, még nem is tárgyaltunk. Nem akarom titkolni, délután tárgyalok a Fradi vezetőivel. Nem lesz egy egyszerű folyamat ez, mert nekem vannak elvárásaim, amit ha teljesít a Fradi, akkor jövök, ha nem, akkor nem én leszek a Ferencváros edzője"- nyilatkozta az ftcnews.com-nak a legutóbb Belgiumban dolgozó szakember.

László Csaba a 2004/2005-ös idényben már ült a Fradi kispadján, akkor vezetésével a csapat az UEFA-kupa csoportköréig jutott. 2005-ben idehaza megválasztották az év edzőjének, majd Lothar Matthaus mellett a magyar válogatottnál is dolgozott. 2006 és 2008 között Uganda szövetségi kapitánya volt, majd ezután két évig a skót Hearts menedzsereként kereste a kenyerét. A szigetországi klubnál első évében bronzérmet szerzett, rá egy évre Skócia legjobb trénerévé választották. Legutóbb a belga élvonalban szereplő Charleroi-nál alkalmazták.