Profi boksz

Botrány, verekedés és vérző fejek a Klicsko-meccs sajtótájékoztatóján - videó

Mint ismert, magyar idő szerint szombat éjjel Vitalij Klicsko megvédte WBC nehézsúlyú világbajnoki övét a birt Derek Chisorával szemben. A összecsapást követő sajtótájékoztatón Chisora ütésváltásba keveredett David Haye-jel, aki tavaly júliusi, Vlagyimir Klicskótól elszenvedett vereségét követően októberben visszavonult. A balhéban Haye menedzsere megsérült a fején. A botrány azért robbant ki, mert a Klicsko-fivérek menedzsere arra tett utalást, hogy "Chisora kitette a szívét a ringben, ellenben Haye-jel". Haye, aki szakkommentátorként volt jelen a vasárnapi gálán, ezt követően szóváltásba keveredett Chisorával, amely végül verekedésbe torkollott.

Dereck Chisora a boksztudásával közel sem, míg a minősíthetetlen viselkedésével annál inkább felhívta a figyelmet magára a Klicsko elleni gála helyszínén, Münchenben.

Mint ismert, Chisora már a mérlegelésnél sem türtőztette magát, és megpofozta ellenfelét, így majdnem tömegverekedés robbant ki a sajtótájékoztatón. Az összecsapás előtt közvetlenül a fiatalabbik Klicsko-testvért sem kímélte, akit nemes egyszerűséggel leköpött.

A mérkőzésen sima, pontozásos vereséget szenvedő Chisora az eredményhirdetés után szóváltásba keveredett a rivális stábbal, így a kedélyek finoman szólva sem csitultak.

Az igazi Chisora-show csak ekkor vette kezdetét, ugyanis a feldühödött angol bunyós „megtalálta” a helyszínen szakkommentátorként tevékenykedő David Haye-t is. A két angol ökölvívó pillanatok alatt egymásnak esett és az incidens során komolyabb sérülést szenvedett a balhéba szintén belekeveredő Adam Booth, aki Haye menedzsere.

Az események részletesen

A hatalmas felfordulás során természetesen mindenki elmondta a saját „álláspontját”. Az egyik leghangosabb személy a Klicsko-testvérek menedzsere, Bernd Boente volt, aki finoman szólva sem kímélte az ukrán bokszolók korábbi ellenfeleit: „Rossz tapasztalataink vannak az angolokkal, így más országból fogunk ellenfelet választani. Chisora legalább próbálkozott, míg Haye semmit nem tett a ringben.”

Ekkor jöttek Haye pillanatai: „Nem akartok velem bokszolni, ugye” – mondta a paprikás hangulatban lévő, visszavonult öklöző.

„Megvolt a lehetőséged a visszavágásra, mégsem éltél vele. Már nem tudod visszadumálni magad a bunyóba, bajnoki öveid sincsenek már. Veled ellentétben Chisora legalább megmutatta, hogy van szíve a ringben” - osztotta ki keményen Haye-t Boente.

Chisora sem mehetett el szó nélkül az események mellett: „Haye, ha igazi bokszoló vagy, akkor kiállsz ellenem. Csak Te és én”.

„Mit akarsz tőlem, az utóbbi négy meccsedből hármat elvesztettél” - reagált honfitársa felvetésére Haye.

Ezután Chisora tovább ingerelte Haye-t, aki a kezében szorongatott üdítős üveggel fejbe dobta az őt becsmérlő Chisorát.

Ekkor elszabadult a pokol, és promóterekkel együtt hatalmas tömegverekedés tört ki a teremben. Mindeközben Chisora hangosan üvöltötte a következő mondatokat: „Megdobott egy üveggel, esküszöm az Istenre, hogy lelőlek David!”

A felfordulás közepette ismét előkerült egy üveg, amivel egy ismeretlen személy megütötte, és felszakította Haye menedzserének szemét.

Vlagyimir Klicsko is megszólalt az ügyben: „Véres arcokat láttam a sajtószobában. A verekedésnek a ringben kellene zajlania, és nem azon kívül”.

A hajnali verekedésnek végül a helyi hatóságok vetettek véget, ugyanis letartóztatták Chisorát, akit még aznap ki is engedtek a rendőrörsről.