La Liga

A Real Benzema duplájával nyert Santanderben

A Madrid idegenben verte 3-1-re a Racing Santandert a francia két, és Emmanuel Adebayor egy góljával a Primera División 27. fordulójában. A Királyiak így hét ponttal követik a listavezető Barcelonát.

Az első helyzetet a vendégek, egészen pontosan Karim Benzema az 5. percben hagyta ki, Xabi Alonso küldött középre egy szabadrúgást, a Santander védői nem tudtak menteni, a francia csatár pedig annyira meglepődött az elé kerülő labdától, hogy a lövése kapu fölé ment.

Benzema és Özil - Fotó: AFP
A 9. percben Emmanuel Adebayor előtt adódott lehetőség, Mesut Özil centerezett, a togói csatár pedig kapásból lőtt, de találta el a hazai hálóőr, Tono kapuját. Egy perccel később Ángel Di María lőtt fölé. Az első félidő ezen szakasza egyértelműen a Real Madridé volt.

A találkozó 15. minutumában ordító ziccert hagyott ki Marcelo, Di María labdájával begyalogolt Tono kapujába és ki is cselezte a portást, de az üres kaput nem találta el.

A hazaiak első veszélyes lövésére pontosan negyed órát kellett várni. Markus Rosenberg lőtt, Pepe mellől, Iker Casillas azonban jól élt együtt a játékkal, könnyedén hárította a rövid oldalra érkező löketet.
A 22. percben Benzema 16 méterről még a felső lécet találta el, de egy perc múlva már vezetett a Real Madrid. Özil, Adebayor és Benzema játszottak össze, a német kiugrott a védők közül majd önzetlenül gurított a togói elé, aki megszerezte a mérkőzés első gólját (0-1).

A Racing még fel sem ocsúdott az első góltól, de máris kapta a következőt. Benzemát ugratta ki Özil, a fiatal francia center pedig okosan elgurította a Tono lába mellett a játékszert egyenesen a kapuba (0-2).

A félidő utolsó percében Giovanni Dos Santos talált rést a Real védelmén a jobb oldalon, beadásába Kennedy fejelt bele, de a lehetőség több méterrel ment Casillas kapuja fölé.

A második játékrész hazai büntetővel kezdődött. Xabi Alonso vágta fel Dos Santost, a játékvezető befújta a tizenegyest, de Pinillos lövése nem volt túl meggyőző, Casillas pedig hárított.

Aztán a 70. percben mégis megszületett a hazai szépítés, Kennedy hagyta ott Ricardo Carvalhót, és Casillas mellett a kapuba passzolt (1-2).

Gyorsan jött a Madrid válasza, Di María egy csel után elindult Tono kapuja felé, Benzema elé tolta a labdát, a csatár pedig a 75. percben a kimozduló kapus mellett bebelsőzte önmaga második, csapata harmadik gólját (1-3).

A 84. percben újabb büntetőt ítélt a játékvezető, ezúttal azonban a vendégek számára, miután Di Maríát rúgták fel. A tizenegyest Adebayor rúgta, de ekkor sem született gól. A büntetőkkel ezen az estén nincs szerencséjük a csapatoknak.

Az utolsó percekben még mindkét csapat előtt akadt lehetőség, de újabb gól már nem született, maradt a 3-1-es vendégsiker, amivel a Real újra hét ponttal követi az éllovas Barcelonát.


Primera División, 28. forduló:

Racing Santander-Real Madrid 1-3 (0-2)
gólszerzők: Kennedy (70.) ill. Adebayor (23.), Benzema (27.)

Racing Santander: Tono - Pinillos (Perez 79.), Barba, Torrejón, Fernández - Colsa, Lacen (Tato 88.), Dos Santos (Ariel 82.), Munitis, Kennedy - Rosenberg

Real Madrid: Casillas - Ramos, Carvalho, Pepe, Marcelo - Granero (Raúl Albiol 80.), Xabi Alonso, Özil (Alex 90.), Di María - Benzema (Canales 79.), Adebayor

Hércules-Almería 1-2 (0-0)
gólszerzők: Paz (50.), ill. Feghouli (69.), M,Bami (73.)

Levante-Espanyol 1-0 (0-0)
gólszerző: Caicedo (26.)

Málaga-Osasuna 0-1 (0-0)
gólszerző: Sergio (92.)

Sporting Gijón-Getafe 2-0 (2-0)
gólszerzők: De las Cuevas (32.), Castro (41.).
kiállítva: Lora (85. - Gijón)

Athletic Bilbao-Sevilla 1-0 (0-0)
Gólszerző: Fazio (66. - öngól), Iraola (88. - tizenegyesből)

Szombati eredmények:

Atlético Madrid-Villarreal 3-1 (1-1)
gólszerzők: Reyes (5.), Agüero (68.) Forlan (72.), ill. Rossi (33.)

FC Barcelona-Real Zaragoza 1-0 (1-0)
gólszerző: Keita (43.)

Real Mallorca-Valencia 1-2 (1-1)
gólszerzők: Ramis (31.- 11-esből), ill. Hernandez (33., 56.)

Hétfőn játsszák:
Deportivo La Coruna-Real Sociedad 21:00