Premier League

Szerencsés góllal nyert az MU a West Brom otthonában

Sokáig úgy tünt, hogy 1-1-es döntetlen lesz a West Bromwich Albion-Manchester United találkozó vége, ám Young megpattanó beadása három pontot hozott a vendégeknek.

Rooney remek góllal nyitotta a találkozót - Fotó: AFP

A vendégeknél  Berbatov, Evra és Carrick is csak a kispadon kapott helyet, Welbeck viszont kezdett. A másik oldalon Gera Zoltán eltiltása miatt nem állhatott Roy Hodgson rendelkezésére, Fülöp Márton a kispadon kapott helyet. A 13. percig kellett várni az első MU-gólra a szezonban: Rooney tette ki balról sarokkal a labdát a szélre Youngnak, aki visszapasszolt neki, az angol válogatott pedig befordult balra és kilőtte a bal alsót (0-1).

A gól után kissé kiszabadult a nyomásból a WBA, de helyzetig nem jutottak. A 27. percben Long előtt adódott ígéretes lövőhelyzet, ám a nem talált kaput. A 37. percben Long már nem hibázott, balról megcsinálta a cselt Smalling mellett, majd erőtlenül a hosszúba lőtt, De Gea alaposan benne volt (1-1).

Az első félidő végén a vezetést is megszerezhette volna a WBA: Tchoyi bal oldali lecsúszott beadását De Gea bravúrral éppen ki tudta ütni. Így a játékosok döntetlennel vonultak az öltözőbe.Az MU nem kezdte fergeteges iramban az első félidőt, az 54. percben Young bal oldali szabadrúgása után Rooney csúsztatott a bal alsó mellé. Négy percre rá Morrison szabálytalansága után Nani tekert be, de Rooney nem tudott fejelni. Próbálkozott ugyan becsülettel a vendégcsapat, de a játékuk elég görcsös volt. Young volt az MU legveszélyesebb embere, aminek meg is lett az eredménye. A Vörös Ördögöknél most debütáló játékos a 81. percben balról indult be, majd laposan megpróbálta, a labda pedig Reid lábán megpattanva vágódott a bal alsóba (1-2). Bár a végén még Foster kapus is előrement az egyenlítés érdekében, maradt az egygólos vendégsiker.

Ezzel a Manchester United vetélytársaival ellentétben győzelemmel kezdte a Premier League-et.

Premier League
1. forduló
West Bromwich Albion - Manchester United 1-2
Birmingham, The Hawthorns
WBA: Foster - Olsson, Shorey, Tamas, Reid (Jara 85.) - Brunt, Scharner, Mulumbu, Morrison - Tchoyi - Long (Cox 88.)
MU: De Gea - Ferdinand (Jones 75.), Smalling, Vidics (Evans 52), Fabio - Anderson, Nani, Cleverley, Young - Rooney, Welbeck (Berbatov 65.)
Gólszerző: Long (37.), ill. Rooney (14.), Reid (81. - öngól)