Római tenisztorna

Arn Gréta már a nyolc között

  • VNA

Újra mérkőzéslabdát hárított Arn Gréta, és újra továbbjutott Rómában. Ezúttal Jelena Vesznyina bánta a magyar játékos küzdőszellemét.

A magyar ARN Gréta visszaüti az orosz Jelena Vesznyina labdáját ellen az Internationali BNL d'Italia római salakpályás tenisztorna női egyesének harmadik fordulójában.
Tovább menetel a római tenisztornán Arn Gréta, aki Szvetlana Kuznyecova és az olasz Alberta Brianti legyőzése után az orosz Jelena Vesznyinán is túljutott csütörtökön. A több mint három óráig tartó mérkőzésen a magyar játékos elveszítette az első játszmát (3-6), majd hatalmas csatában rövidítésben nyerve a további két szettet, legyőzte orosz ellenfelét.

Arn a Kuznyecova elleni találkozóhoz hasonlóan most is a szakadék szélén táncolt a mérkőzés alatt, hiszen a döntő szettben 1-3-ról és 3-5-ről kapaszkodott vissza, ellenfele 6-5-ös vezetésekor pedig a mérkőzésben maradásért adogatott, sikeresen. Menet közben Arn két mérkőzéslabdát is hárított, így újabb különleges győzelemmel jutott be a legjobb nyolc közé, ahol majd az idei Ausztrál Open döntőse, a napokban edzőváltáson átesett, negyedik helyen kiemelt kínai Li Na lesz az ellenfele.

Mostani győzelmével a 32 esztendős magyar játékos a hétfői új világranglistán várhatóan megelőzi majd Szávay Ágnest is. A negyeddöntőbe kerülés 41.500 dollárt és 225 világranglista pontot hozott Arn számára.