Felkészülés

Elmarad a Vasas és a Ferencváros dallasi tornája

A Ferencváros és a Vasas honlapja arról számolt be, hogy a szervezők törölték az FTC, a Vasas, a mexikói Pumas és az argentin River Plate részvételével sorra kerülő dallasi négyes nemzetközi labdarúgó-tornát.

A mérkőzésekre magyar idő szerint csütörtök este került volna sor. Először csak arról volt szó, hogy pár órával később rendezik meg a Ferencváros és a mexikói Pumas meccsét, végül a szervezők arról tájékoztatták az érintett csapatokat, hogy elmarad a Dallasba tervezett torna.

A szervezők a sikertelen detroiti torna után döntöttek a dallasi esemény törlése mellett, ahol komoly érdeklődésre számítottak, a Fradi és a Vasas összecsapására 50 ezer nézőt vártak a Silverdome Stadionba, végül a "bronzmeccset" alig 1300 szurkoló tekintette meg.

Ennek kapcsán a négy résztvevő klub – az argentin River Plate, a mexikói UNAM Pumas, a Ferencváros, valamint a Vasas-Híd FC – közös közleményt adott ki, melyben mélységes felháborodásukat fejezik ki az esemény szervezését illetően. A csapatok önhibáján kívül elmaradt torna csorbítja a klubok jó hírnevét, ezen felül szakmailag nehéz helyzetbe hozza az érintett együtteseket. A négy klub megteszi a szükséges lépéseket a FIFA Fegyelmi Bizottsága felé - olvasható a közleményben.