Angol válogatott

Pearce meccs előtt egy órával nevezi meg a csapatkapitányt

Az angol labdarúgó-válogatott szerdán a hollandokkal csap össze barátságos mérkőzésen a londoni Wembley Stadionban. A Háromoroszlánosokat a megbízott szövetségi kapitány, Stuart Pearce dirigálja, aki csak közvetlenül a meccs előtt nevezi meg a csapatkapitányt.

Az angol labdarúgó-válogatott szerdán a hollandokkal csap össze barátságos mérkőzésen a londoni Wembley Stadionban.

"A kapitányt akkor hirdetem ki, amikor a kezdőcsapatot. Több jelölt is van, de fejben már kiválasztottam a megfelelőt" - mondta Pearce keddi sajtótájékoztatóján.

A posztra Steven Gerarrdot, a Liverpool középpályását tartják befutónak, aki a 2010-es világbajnokságon is megkapta a karszalagot, de Joe Hart, a Manchester City kapusa, és Scott Parker, a Tottenham középpályása is az esélyesek közt van.

Mint ismert, február elején az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) megfosztotta John Terryt a válogatott csapatkapitányi posztjától. A Chelsea védőjének azért kell távoznia, mert a vád szerint rasszista kijelentést tett Anton Ferdinandra, a Queens Park Rangers védőjére a két együttes októberi mérkőzésén. Az FA döntése után pár nappal lemondott posztjáról szerdán Fabio Capello, a válogatott olasz szövetségi kapitánya. Capello azt követően távozott, hogy élesen kritizálta az FA-t Terry leváltásáért, helyére ideiglenesen az olimpiai válogatott edzőjét, Stuart Pearce-t nevezték ki, amíg megtalálják a végleges jelöltet.

A Háromoroszlánosok szerdán 21 órától játszanak a vb-ezüstérmes hollandokkal.