Premier League

Redknapp mégis a BL-ben dirigálhat?

Annak köszönhetően, hogy megnyerte a szombat esti, müncheni döntőt, a következő szezonban is indulhat a Bajnokok Ligájában a Chelsea, amely csak hatodikként zárt a Premier League-ben. Az angol bajnokságban negyedikként zárt Tottenhamnek le kell mondania a BL-selejtezős indulás jogáról, s ehelyett csak az Európa Ligában próbálkozhat. A Spurs menedzsere, Harry Redknapp mégis ott lehet a BL-ben.

Az angol sajtó szerint Redknapp is szerepel Roman Abramovics listáján, a lehetséges menedzserjelöltek között. A 65 esztendős szakember állítólag nagyon csalódott, amiért nem ő lett a szövetségi kapitány, és három, a Tottenhamnél eltöltött szezon után új kihívásra vágyik. Az orosz tulajdonos első számú jelöltje Josep Guardiola volt, de ő visszautasította az ajánlatot, akárcsak José Mourinho.

Az André Villas-Boas márciusi kirúgása óta megbízott menedzserként dolgozó Roberto Di Matteo jövője egyelőre bizonytalan a klubnál, nem tudni, a folytatásra is bizalmat kap-e Roman Abramovics tulajdonostól. Az FA Kupa-győzelem és a BL-diadal mindenesetre jó ajánlólevél.

"Ha én lennék a klubtulajdonos, három évre szóló szerződést kínálnék neki" - mondta ezzel kapcsolatban Jupp Heynckes, a vesztes Bayern vezetőedzője.