Biatlon világbajnokság

Amputálás fenyegeti jobb mutatóujját – nem utazik Szibériába

  • VNA

Nem vesz részt a csütörtökön kezdődő biatlon világbajnokságon a horvát Jakov Fak, aki jobb kezének korábban elfagyott mutatóujját félti.

Jobb kezének mutatóujját amputálás fenyegeti, ezért nem indul el a csütörtökön kezdődő biatlon világbajnokságon a szlovén Jakov Fak. A 2009-es világbajnokságon és a tavalyi olimpián még horvát színekben (de már akkor is nagyrészt a szlovén szövetség támogatásával készülő) bronzérmet szerző klasszis el sem utazott a szibériai Hanti Manszijszkban sorra kerülő világbajnokságra.

Fak a februárban az Egyesült Államokban rendezett Világkupa versenyen szenvedett harmadfokú fagyásos sérülést jobb mutatóujján (amivel elsüti a fegyvert), a versenyeken is komolyan igénybe vett testrész állapota a várhatóan kétszámjegyű mínuszokat hozó szibériai helyszínen tovább romolhat – orvosai az amputálás lehetőségét sem tartják kizártnak. „Most az egészségem a legfontosabb. De ennek ellenére is nagyon nehéz lemondanom a versenyt, főleg ilyen röviddel az utazás előtt.” – sajnálkozott a 23 esztendős Fak, aki a döntésről a szlovén szövetség honlapján nyilatkozott.