Válogatott

Sándor kezd, Dzsudzsák csere a finnek ellen, idén még a lengyelekkel játszunk

Egervári Sándor szövetségi kapitány elmondta, hogy egy válogatottnak minden mérkőzésen, minden körülmények között a győzelemre kell játszania.

A válogatott délután edzése előtt Egervári Sándor, valamint a játékosok közül Juhász Roland és Sándor György állt a sajtó rendelkezésére Telkiben. 

"Egy válogatottnak minden mérkőzésen, minden körülmények között a győzelemre kell játszania. A játékosok az egész országot képviselik, és minimális elvárás feléjük, hogy a téttel nem bíró meccseken is a maximumot adják. A motiváció
val eddig sem volt gond, mindig a maximumra törekedett a csapat, még inkább igaz lesz ez kedden is, egy telt házas mérkőzésen ugyanis minden körülmények között ki kell szolgálni a közönséget" - mondta a magyar szövetségi kapitány.

Egervári Sándor kezdőként számít Sándor Györgyre

Egervári Sándor hozzátette: Dzsudzsák Balázs pályára léphet a mérkőzésen, ám egyelőre nem tud kilencven percet vállalni, ezért csereként számít rá a szakmai stáb.

"Balázst egyelőre nem tartjuk alkalmasnak arra, hogy kilencven percet játsszon, de ő az a játékos, aki húsz-harminc perc alatt is sokat segíthet a csapatnak, és lendíthet az eredményességünkön - jegyezte meg Egervári. - Egy masszívabb finn válogatott érkezik ide, mint amelyikkel tavaly ősszel játszottunk Helsinkiben. Nem túlzás kijelenteni, hogy ellenfelünk a múlt héten mezőnyben jobban játszott a svédeknél, ennek ellenére magunkat tartom a találkozó esélyeseinek, ám komoly erőpróba lesz érvényre juttatni az esélyességet."

A kapitány az mlsz.hu beszámolója szerint kijelentette: a Videotonban hétről hétre jó teljesítményt nyújtó Sándor György minden bizonnyal a kezdőcsapatban kap helyet a holnapi összecsapáson.

A középpályás úgy fogalmazott, hogy az utóbbi időszak eredményei önmagukért beszélnek, az elmúlt hónapok mérkőzéseiről kizárólag pozitív felhanggal lehet beszélni, és a finnek elleni összecsapás is a jövő építésének egyik lépcsőfoka.

Egervári Sándor a hosszabb távú tervekről elmondta: mindkét novemberi FIFA-játéknapon játszik barátságos meccset a csapat, az egyik ellenfél a lengyel válogatott lesz, a másik pedig egy olyan együttes, amely hozzánk hasonlóan a harmadik helyen végzett csoportjában az Eb-selejtezőkön.