Légiósaink

Bogdánt kitömte a Chelsea, Szabics és Feczesin megint betalált

A mögöttünk álló hétvégét felemás eredményekkel zárták légiósaink, volt aki örömében, és volt aki szomorúságában ejthetett könnyeket. Bogdán Ádám a Chelsea-től kapott "ötöst" bizonyosan nem feledi egy darabig, de Szabics Imre, Feczsesin Róbert és Korcsmár Zsolt góljaik miatt emlékezhetnek vissza október első hétvégéjére. A belga bajnokság rangadója után Juhász Rolandnak gratulálhatott Köteles és Tőzsér, Horváth Gáborék Hollandiában okoztak meglepetést.

Szabics tartja jó formáját

Anglia A finn Jaaskelainen sérülése miatt a hétvégén Bogdán Ádám ölébe nagy lehetőség hullott, hiszen csapata Chelsea elleni hazai bajnokiján védhette a Bolton Wanderers hálóját. Sajnos hazánk fiának nem sok öröme lehetett a londoniak elleni találkozón, Frank Lampardék ugyanis öt góllal terhelték meg a hazaiak kapuját. Sajnos Bogdán nem volt túl magabiztos a mérkőzésen, edzője, Owen Coyle szerint legalább két vendég gólban benne volt a fiatal kapus.


Az újonc QPR együttese a Fulham otthonában szaladt bele egy igen kínos vereségbe, Martin Jol fiai 6-0-ra ütötték ki a vendégcsapatot. A hazaiaknál Somogyi Csabát nem nevezték, a QPR-nél Buzsáky Ákos ugyan a cserepadon ott volt, de játéklehetőséget ezúttal sem kapott. A Newcastle Kádár Tamást még a cserék közé sem nevezte, míg a West Bromvich Albion döntetlenjét a Sunderland ellen Fülöp Márton az oldalvonal mellől izgulahatta végig. Gera Zoltán sérülése miatt még nem lépett pályára ebben az idényben.

A Championshipben a Hull City 2-1-re legyőzte a Cardiff Cityt, Gulácsi Péter a hazai kispadról nézte a találkozót, Gyepes Gábor azonban kimaradt a vendégek keretéből. Az Ipswich Priskin Tamás nélkül nyert 3-1-re a Brighton ellen, a West Ham Kurucz Péter nélkül ikszelt a Crystal Palace otthonában, a Portsmouth pedig Futács Márkó nélkül lapott ki a Leedstől.

Németország A VFB Stuttgart együttesébe közel egy hónap után tért vissza kezdőként Hajnal Tamás, és ha már ott volt, csapata második félidei játékának köszönhetően 2-0-ra legyőzte a Kaiserslautern hazai pályáján. A magyar középpályás a 89. percet töltött a pályán. A Nürnberg otthonában 3-3-as döntetlent elérő Mainzban Stieber Zoltán csak a cserepadra fért oda, de nem állította be vezetőedzője, míg Szalai Ádám továbbra is sérüléséből lábadozik. A  pocsékul teljesítő Hamburgban a 19 éves Nagy Dániel nem került be az első gárda keretébe.

A Bundesliga 2-ben Király Gábor és Lázok János is vesztes csapat tagja volt, az 1860 München hazai pályán szenvedett vereséget, míg az MSV Duisburg a Pederbonrtól kapott ki odahaza. A müncheni kapuban végig Király Gábor állt, míg a Duisburgban Lázok János kezdőként 79 percig volt a pályán.

Olaszország Simon Ádám ezen a hétvégén sem csatlakozott az első csapathoz a  Siena ellen 2-0-ra diadalmaskodó Palermo gárdájában. A Serie B-ben a Bariban 1-0-s vereséget elkönyvelő Livornóban Filkor Attila a kispadon sem kapott helyet, míg a hazai pályán a Torinótól 2-1-re kikapó Sampdoriában Koman Vladimir a 63. percben állt be, Laczkó Zsolt sérülése miatt kihagyta a mérkőzést. A Juve Stabiától ugyancsak hazai pályán 2-1-re alulmaradó Reggina kapuját Kovácsik Ádám védte, míg a Modenában remiző Bresciában Feczesin Róbert (a képen)  kezdőként jutott szóhoz, a 29. percben pedig ő szerezte csapat egyetlen gólját is. A támadónak ez volt a negyedik gólja az idényben. Csapattársát, Vass Ádámot nem nevezték a mérkőzésre.

Feczesinék mérkőzésének összefoglalója 1:27-től

SpanyolországPintér Ádám combsérülése miatt többhetes kényszerpihenőjét tölti, csapata, a Real Zaragoza nélküle ért el értékes döntetlen a Villarreal otthonában, az El Madrigalban.

Hollandia Babos Gábor és Vadócz Krisztián együttese odahaza 2-0-ra maradt alul a PSV Eindhovennel szemben, Babos végig védte a mérkőzést, míg Vadóczot a 63. percben vette le edzője a pályáról. Ekkor 0-0- volt az állás...A forduló meglepetését okozó Den Haag rotterdamban gyűtre le a Feyenoordot, a hágiaknál kezdőként végig játszotta a találkozót Horváth Gábor.

Belgium Vasárnap rendezték a Jupiler Leauge egyik legnagyobb rangadóját: a címvédő Racing Genk hazai környezetben fogadta az Anderlechtet. Előbbiben Köteles László és Tőzsér Dániel, utóbbiban Juhász Roland játszotta végig a 90 percet. A mérkőzést Mbokani talátával Juhászék nyerték meg. A Standard Liége 2-0-ra verte a Liersét, melyben Kovács Péter 17. percet kapott, a Mechelen-verő Kortrijkban Czvitkovics Péter a kispadon nézte végig a mérkőzést.

OroszországA címvédő Zenit Szentpétervár csapata a Szpartak Moszkva vendégeként ért el 2-2-es döntetlent, Luciano Spalletti vezetőedző nem jelölte a keretbe sem Huszti Szabolcsot. Dzsudzsák Balázs sem volt ott a pályán csapata Lokomitiv Moszkvától elkönyvelt vereségén, a ballábas szélső sérüléséből lábadozik, de visszatérésére nem kell már sokat várni.

Görögország Bodor Boldizsár nem jutot szóhoz az OFI Kréta Ergotelisz elleni derbijén, mint ahogy Megyeri Balázs sem az Olimpiakosz - PAOK rangadón. Rudolf Gergely csapata, a Panathinaikosz szabadnapos volt a hétvégén, így mérkőzést nem játszott. 

Ausztria Szomszédainknál Szabics Imre újra főszereplő volt, a Sturm Graz a magyar válogatott támadó 52. percben szerzett góljával győzte le a Ried csapatát.  A Wiener Nuestadt ellen 2-1-es sikert arató Mattersburgban Waltner Róbert a 83. minutumban lépett pályára, a Wacker Innsbruck győztes meccsén Sáfár Szabolcs végig védte a találkozót.

Egyéb bajnokságok Vanczák Vilmos végig játszotta a Sionban a Lausanne elleni 1-0-ra megnyert mérkőzést. Norvégiában a Brann 4-1-re kapott ki odahaza a Valerangától, Korcsmár Zsolt a 79. percben megszerezte csapata becsületgólját. Törökországban Lázár Pál nem jutott szóhoz a Samsunspor 2-1-re elveszített mérkőzésén.

Korcsmár Zsolt fejes gólja 2:48-tól