Barcelona

Megtettük amit kellett, a többi nem rajtunk múlik - Guardiola

Amíg a Barcelona kedd este a Getafe ellen harcolt a pályán, addig a csapat francia hátvédje, Éric Abidal a műtőasztalon feküdt. A májátültetésen átesett játékosról egy pillanatra sem feledkeztek meg csapattársai, akik természetesen neki ajánlják a madridiak felett aratott 4-0-s sikert.

Josep Guardiola továbbra sem hisz a bajnoki cím elhódításában

"Szeretném ezt a győzelmet Éricnek és unokatestvérének, Gerard (ő a donor) ajánlani" - kezdte a mérkőzés utáni sajtótájékoztatót Josep Guardiola, a katalánok vezetőedzője.

"Ez egy különleges nap a számunkra. Körültekintően kell várnunk az elkövetkező napokban. Hálások vagyunk az orvosoknak, és hiszünk Abidal felépülésében, mivel ő egy nagyon erős legény".

A kedden aratott sikernek köszönhetően a címvédő Barcelona immáron csupán egyetlen pontra van az élen álló Real Madridtól, igaz, a királyi gárda szerda este az Atlético Madrid ellen még növelheti a differenciát.

"Azt tettük, amit tennünk kellett, a többi nem rajtunk múlik" -mondta Guardiola. "Jó meccset játszottunk, de most már a következő találkozókra kell összpontosítanunk, különösen az idegenbeli mérkőzések lesznek nagyon kemények. A Levante és a Rayo Vallecano elleni derbik után okosabbak leszünk a jövőnket illetően".

Guardiola továbbra sem gondolja úgy, hogy reális esélyük lenne a bajnoki cím elhódítására, és hiába mondta Carles Rexach, a klub korábbi trénere, hogy a Real összeroppanhat a nagy nyomás alatt, a katalánok sikeredzője nem osztja ezt a véleményt. "Ezen a szinten minden csapaton nagy a nyomás. Ugyan nem láttam a Villarreal elleni meccsüket, de a Málaga és a Valencia ellen közel álltak a győzelemhez".

A gránátvörös-kékek több, mint 76 ezer néző előtt 4 góllal terhelték meg a Getafe hálóját, a chilei Alexis Sánchez duplája mellett Pedro és Lionel Messi is eredményes volt. Az utóbbinak sarokkal gólpasszt adó Andrés Iniesta szerint ugyan még mindig a Real Madrid az első, de már lényegesen más a "leányzó fekvése".

"Még mindig a Madrid vezet, ráadásul egy meccsel kevesebbet játszott. Ennek ellenére a dolgok megváltoztak, mi folyamatosan azért dolgozunk, hogy minden meccsünkön begyűjtsük a három pontot. Ezt akarjuk a szezon hátralévő összes meccsén" - nyilatkozta a középpályás, aki a szerdai madridi derbitől várja a hőn áhított újabb realos pontvesztést. "A Real is képes minden mérkőzését megnyerni, de egy városi derbi az mindig különleges."

Primera División, 33. forduló:
FC Barcelona-Getafe 4-0 (2-0)
gólszerző: Sánchez (13., 73.), Messi (44.), Pedro (75.)
 
Korábban:
Osasuna-Espanyol 2-0 (0-0)
gól: Garcia (53., 69.)
kiállítva: Coutinho (55.), Forlin (82.) - mindkettő Espanyol
 
Real Sociedad-Real Betis 1-1 (0-0)
gól: Vela (56.), illetve Castro (70.)
 
Szerda:
Granada-Athletic Bilbao 20:00
Sporting Gijón-Levante 20:00
Valencia-Rayo Vallecano 20:00
Atlético Madrid-Real Madrid 22:00
Csütörtök:
Villarreal-Málaga 20:00
Racing Santander-Real Mallorca 21:00
Sevilla-Real Zaragoza 22:00