WTA-világbajnokság

Így maradhat az élen Caroline Wozniacki

  • VNA

Marija Sarapova és Petra Kvitová is megszerezheti a világelsőséget Caroline Wozniackitól, ha jól szerepel az isztambuli világbajnokságon.

Immáron ötvennégy hete van megszakítás nélkül a világranglista élén a dán Caroline Wozniacki, aki az isztambuli női tenisz világbajnokság után is a rangsor élén szeretne maradni. Matematikailag még ketten is veszélyesek lehetnek a továbbra is Grand Slam győzelem nélkül álló Wozniackira, aki a torna rajtjánál 7115 pontjával vezette a rangsort. A mögötte álló Marija Sarapova (6370 pont), Petra Kvitová (5870) és Viktoria Azarenka (5630) is kalkulálhatott még halvány reményekkel a rangsor élére kerüléssel. A torna során egy lejátszott meccsért 70 pont jár, míg a győzelemért 160 pont jutalom jár a csoportkörben.

Mivel a jelenlegi világelső kedden pályára lépett (és nem mellesleg nyert is Radwanska ellen), így már ezzel eldőlt, hogy Azarenka nem taszíthatja le őt a trónról semmiképpen sem. Kvitová esélyei sem túl nagyok a világelsőségre, hiszen a keddi események után Wozniackinak már az is elég, ha a második meccsén pályára lép, amire azért elég nagy az esély. A legfőbb kihívó így a Samantha Stosurtól vereséget szenvedő Marija Sarapova marad, akinek azonban a csoportkörből mindenképpen tovább kellene jutnia ahhoz, hogy veszélyeztesse a dán világelsőségét.

Wozniacki remekül kezdett Isztambulban is
„A tokiói bokasérülésem után még az sem volt biztos, hogy egyáltalán tudok-e játszani az év hátralevő részében, így nem is igazán foglalkozom a világelsőség kérdésével. Már így is szerencsés vagyok, hogy egyáltalán itt lehetek a tornán. Akár első, akár második leszek az évvégi rangsorban, nem fog megváltozni ez az érzés. Örülök annak, hogy itt lehetek Isztambulban” - nyilatkozta még a Stosur elleni meccs előtt Sarapova. „Nekem sokat jelentetne, hogy ha idén is világelsőként fejezhetném be az évet. Kevés olyan játékos volt eddig, aki kétszer is a rangsor élén zárt, pláne nem kétszer egymás után” - jelezte Wozniacki, hogy orosz riválisával ellentétben ő bizony szemmel tartja a riválisok ranglista pontjait. A keddi eredményeket elnézve nyugodtan aludhatott, hiszen ő győzött, Sarapova veszített, így tovább nőtt az esélye a dán tehetség duplázásának.