Olimpia

A Forma-1 sohasem kerül fel az olimpiára - Rogge

  • VNA

Időnként szóba kerül az autósport olimpiai programba kerülése, amelynek témakörét azonban most a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke, Jacques Rogge zárta rövidre.

„A teljesítmény középpontjában az embernek kell állnia, nem pedig a gépnek. Ezért semmiféle esélyt nem látok arra, hogy Sebastian Vettel és a Formula-1-es sorozat versenyzői valaha is olimpiai érmekért csatázzon egymással” - válaszolt meglehetősen egyértelműen egy német újságírói kérdésre a NOB belga elnöke. A sportdiplomata szkeptikusan nyilatkozott a közelmúltban felvetődött témáról is, amely szerint a profi ökölvívók is részt vehetnének az olimpiai játékokon. Ezt nem az olimpiai vezetés elutasító hozzáállásával indokolta, hanem azzal, hogy szerinte a profi boksz irányító testületei nem fogják vállalni a Nemzetközi Ökölvívó Szövetség (AIBA) alá történő betagozódást.

A NOB elnöke szerint a Formula-1 sohasem szerepel az olimpián

Nyilatkozatában a Rogge a labdarúgás olimpiai szereplésére is kitért. A belga sportvezető elégedettnek tűnik az 1992-ben bevezetett rendszerrel, amely szerint az olimpiai tornán (három túlkoros kivételével) csak 23 év alatti játékosok vehetnek részt. „Ebben a vonatkozásban akkor lesz változás, ha a sportág nemzetközi irányító testülete kezdeményezi. Az viszont mindentől függetlenül biztos, hogy Londonban és Rio de Janeiróban még ebben a rendszerben rendezik meg a labdarúgó tornát. Hogy utána mi jön, azt még nem lehet tudni” - nyilatkozta a NOB elnöke.