Premier League

Az MU az Arsenal elleni győzelmével ragad a Man. Cityre

Az Arsenalnak nem sikerült bosszút állnia a 8-2-es augusztusi vereség miatt, Manchester United ismét megverte a londoniakat a Premier League 22. fordulójában.

Fontos három pontot szerzett az MU - Fotó: AFP

Az első félidőben nem volt kérdés, hogy melyik a jobb csapat. Az Arsenal több mint egy csapatnyi hiányzót nem tudott pótolni, 45 percig nagy fölényben játszottak a vendégek és megérdemelten szereztek vezetést.

A második játékrészre aztán egy másik hazai csapat jött ki a pályára: a londoniak harcosak voltak és bátran nekiestek az MU-nak, ami a 71. percben egy egyenlítésben mutatkozott meg. Van persi második nagy helyzetét már nem hibázta el, úgy tűnt, akár meg is nyerheti a meccset Arsene Wenger csapata. Ekkor azonban a francia mester kissé érthetetlenül lehozta csapata legjobbját, a fiatal Chamberlaint, a helyére pedig az egész szezonban formán kívül játszó Arshavin hozta be.

Ennek meg is lett a következménye, hiszen az orosz szélsőből csinált bohócot Valencia a manchesteriek győztes gólja előtt, majd Welbeck már nem hibázott. A Manchester főleg az első félidőben nyújtott játéka miatt érdemli meg a három pontot, ami továbbra is a listavezető Manchester City mögött egy győzelemre tartja őket.

RÉSZLETES TUDÓSÍTÁS

90+5. perc: Welbeck eldönthette volna, de gólhelyzetben belebotlott a labdába. Vége a mérkőzésnek, nyert a Manchester United.

90+4. perc: Walcott fejelt középre veszélyesen a jobb oldalról, de Smalling kicsúsztatta a labdát. Majd Mertesacker fejesét lőtték ki a gólvonalról.

90. perc: Az Arsenal elkezdte felívelgetni a labdákat, eddig kevés sikerrel, majd Evra kapott sárga lapot. Öt perc a hosszabbítás.

86. perc: Van persie is besárgult, minden bizonnyal szövegelés miatt., majd Rosicky is egy elkésett becsúszás után.

84. perc: Ramsey jött le a pályáról, helyette Pak Dzsu Jung a csapatban.

81. perc: GÓÓÓL!!Ismét előny a vendégeknél!!Valencia cselezett be a tizenhatoson belülre, majd passzolt Welbeckhez, aki a kapuba bombázott (1-2).


 

79. perc: Walcott maradt a földön, miután beverte a fejét Yennaris beadása után.

77. perc: A csere cseréje következik, Pak érkezett a pályára Rafael helyett.

76. perc: Nani lebiceg a pályáról sérülése miatt, Scholes a cseréje.

74. perc: A remekül játszó Chamberlain helyén Arshavin folytatja.

71. perc: GÓÓL!!! Robin van Persie egyenlített!Chamberlain adott remek labdát a bal oldalon keresztbe futó hollandnak, aki ballal 8 méterről kilőtte a hosszú sarkot (1-1).


 

68. perc: Szczesny vetődött rá a labdára, amire Welbeck is pályázott, ezután a kapust ápolni kellett.

66. perc: Van persie egy kontra végén a bal oldalról ívelt be, de Walcott messze volt a labdától.

64. perc: Mertesacker maradt le Welbeckről, de a gólvonal előtt még menteni tudta a labdát.

62. perc: Chamberlain őtt 19 méterről centikkel a jobb kapufa mellé.

58. perc: Van Persie vitte el a labdát a balösszekötő helyén, középre adott, de Rosicky lövése lepattant Evra könyökéről.

55. perc: Chamberlain kevergetett a bal oldalon, középre adását Ramsey 17 méterről kapu fölé lőtte.

54. perc: Nani ívelt be kapu elé, de Koscielny fel tudott szabadítani.

51. perc: Robin van Persie kihagyta a mérkőzés helyzetét. Egy labdaszerzés után Rosicky passzolt ziccerben a hollandhoz, aki ballal 8 méterről kapu mellé vágta.

Nem estek egymásnak a csapatok a második félidő elején.

47. perc: Van Persie maradt lenn a földön, aztán lebiceg a pályáról, de folytatni tudja.

46. perc: Az Arsenal kezdte a második játékrészt, Yennaris lépett pályára a pocsékul játszó Djourou helyett.

45+3. perc: Vége az első félidőnek! Jobban játszott az MU az első félidőben, csak az volt a kérdés, mikor szerzi meg a vezetést, megérdemelt az egygólos vendégelőny.

45+1. perc: GÓÓÓL!!Vezet a Manchester!!Giggs bal oldali beadása után Valencia fejelt a kapuba a hosszú saroknál, Vermaelen maradt le (0-1).


 

44. perc: Rafael húzta vissza Chamberlaint, ő is sárgát kapott.

43. perc: Ramsey fogta meg honfitársát Giggset a félpályán, amiért sárga lapot kapott.

41. perc: Nani kb. 100-adszor ment el Djourou mellett a bal oldalon, de aztán keresztbe elgurított a kapu előtt.

39. perc: A ritka Arsenal-ellentámadások egyike után Smalling mentett fejjel van Persie elől Ramsey beadása után.

37. perc: Giggs löbbölt be egy labdát Rooneynak, aki eldobta magát a tizenhatoson belül, a bíró továbbot intett.

35. perc: A Nani lőhetett kapura Evra középre gurítása után 12 méterről, de leért a rövid sarokhoz Szczesny. Nyom a Manchester!

33. perc: Evra kapott remek passzt Nanitól a bal oldali oldalvonal mellett, középre adását azonban kivágták.

30. perc: Vermaelen rántotta le Giggset, jó helyről csavarhatott kapu elé szabadrúgásból a walesi, de nem lett belőle gólhelyzet.

27. perc: Welbeck kapott remek labdát, megindult a kapu felé, de védője utolérte és szorongatni kezdte, ő pedig kapu fölé lőtt.

25. perc: Rooney vesztette el a labdát a félpályán, Chamberlain kapta meg azt a jobb oldalon, beültette a hintába Evrát, középre adását Walcott vágta nem sokkal fölé.

23. perc: Giggs kapott remek labdát a jobb oldalon a tizenhatoson belül, éles szögből meg akarta lepni az Arsenal kapusát, de ő védte a rövidre menő lövést.

22. perc: Nani a bal oldalon vezette rá a labdát Djouroura, aki azonban szögletre mentett. A sarokrúgás után felszabadítottak a londoniak.

18. perc: Szép passzolgatás után Evra kanyarította be balról a labdát, a hosszú oldalon Vermaelen mentett szögletre fejjel.

17. perc: A rosszul lépő Jonest hordágyon vitték le a pályáról, Rafael folytatja a helyén.

15. perc: Jones csúszott el, amit Walcott kihasznált és bevezette a labdát a tizenhatoson belülre, de középen senki nem kísérte a támadást.

11. perc: Walcott lövése nem jelentett komoly veszélyt a kapura.

Egyelőre nem látszik az Arsenalon, hogy egy csapatnyi (Sagna, Wilshere, Arteta, Santos, Gibbs, Jenkinson, Diaby, Gervinho és Henry) hiányzója van.

8. perc: Van Persie birkózta ki a labdát Ramseynek, aki 23 méterről lövésre szánta el magát, a Vörös Ördögök kapusa azonban védett.

7. perc: Oxlade-Chamberlain jobb oldali beadását húzta le magabiztosan Lindegaard.

4. perc: Djourou szabadított fel Giggs elől, odalett az MU támadása.

3. perc: Chamberlain játszott össze Ramseyvel a bal oldalon, majd bepasszát vágták ki a vendégek védői.

1. perc: A Manchester United kezdte a találkozót.

16:50 - "Ideje, hogy felébredjünk, és összpontosítsunk - a Manchester United elleni meccs éppen jó alkalom lesz erre" - mondta Arsene Wenger, az Arsenal francia mestere, aki azt is leszögezte, hogy az augusztusi 8-2 semmilyen hatással nem lesz csapatára. -"Minden mérkőzés egy új lehetőség, amit megnyerhetsz és el is veszíthetsz. Természetesen a mostani esélyünket a lehető legjobban szeretnénk kihasználni. Nagyon eltökéltek vagyunk, győzni akarunk, remélhetőleg a sérüléssel bajlódó játékosaink is felépülnek vasárnapra."

Premier League
22. forduló
Arsenal-Manchester United 1-2
Arsenal: Szczesny - Djourou (Yennaris 46.), Mertesacker, Koscielny, Vermaelen - Ramsey (Pak Dzsu Jung 84.), Song, Rosicky - Walcott, Van Persie, Oxlade-Chamberlain (Arshavin 74.)
Manchester United: Lindegaard - Smalling, Jones (Rafael 17.) (Pak 76.), Evans, Evra - Valencia, Carrick, Giggs, Nani (Scholes 75.) - Welbeck, Rooney.
Gólszerző: Van Persie (71.) ill. Velencia (45+1.),Welbeck (81.)