NB I

A Vasas egy félidő alatt kiütötte az Újpestet

Az angyalföldiek többek között Beliczky Gergő remek játékának is köszönhetően már az első félidőben háromgólos előnyt szereztek, amit meg is tartottak a végéig.

Két kiesés elől menekülő csapat találkozott a Fáy utcában az OTP Bank Liga 11. fordulójában. A Vasas és az Újpest is megélt már szebb napokat: a találkozó előtt mindkét együttes mindössze 8 megszerzett ponttal rendelkezett.

A liláknál továbbra is hiányzott sérülés miatt Vermes Krisztián, Kiss Zoltán, Litauszki Róbert, Remili Mohamed, Zamostny Balázs, Lázár Bence, Balajti Ádám, Takács Zoltán és Darko Markovics is, Pollák Zoltán pedig kikerült a keretből. A másik oldalon is Marko Simics jutott erre a sorsra, így Dusan Mileusznics, Simek Péter és Papizsanszkij Artúr mellett ő sem lehetett a pályán. A hazaiaknál Simics hiányzása miatt a Dajics-Beliczky támadóduó kezdett, Újpesten pedig csak Rajczi volt elől.

Beliczky volt a találkozó hőse - Fotó: fcvasas.hu

Jobban kezdtek a lilák, három perc után Barczi szögletét követően Egerszegi az ötösről egy fél méterrel a jobb kapufa mellé fejel. A 9. percben viszont már megszerezte a vezetést a Vasas: Beliczky indította balról a középen kiugró Juszuf Dajicsot, aki jobbal, 17 méterről kilőtte a bal alsó sarkot (1-0).

A 19. percben egyenlíthetett volna az Újpest: Barczi kényszerítőzött Rajczival, a labda végül Simon elé került, aki hét méterről a jobb kapufa mellé lőtt. A 31. percben megduplázta az előnyét az angyalföldi együttes:  Kulcsár indította Beliczkyt a jobb oldalon, bevitte a labdát az újpesti öt és felesre, ahonnan visszagurított a középen érkező Bárányos Zsoltnak, ő pedig öt méterről a kapuba passzolt (2-0).

A vendégek védelme teljes átjáróház volt, szinte akkor kerültek helyzetbe az piros-kékek, amikor akartak. Így volt ez a 38. percben is, amikor Beliczky Gergő csapta be Mihajlovicot, majd lőtt 18 méterről lőtt, Balajcza pedig a bal sarokba segítette a labdát (3-0). A félidőben megérdemelten vezetett 3-0-ra a hazai együttes.

Egészen más felfogásban jött ki a második játékrészre az Újpest, Tajthy helyett Magos, Dvorschák helyett Rubus lépett a pályára. Az 51. percben épp Magos futott el a jobb oldalon, ám beadása után Simon szinte a gólvonalról nem tudott a kapuba találni. A 65. percben Barczi szép cselek után balra játszotta a labdát Simonnak, aki kapura lőtt, de nagyon gyengén. Nem sokkal a lefújás előtt Katona lőtt balról, 18 méterről, de 2 méterrel a hosszú sarok mellé ment a labda. A Vasas jól tartotta az eredményt, az Újpestben pedig ezen az estén nem volt több, így maradt a megérdemelt hazai siker. A Vasas ezzel három ponttal ellépett riválisától.

OTP Bank Liga, 11. forduló
Vasas-Híd - Újpest FC 3-0 (3-0)
Illovszky Stadion, 3000 néző, v.: Takács J.
Vasas: Ilizi – Sütő, Gáspár J. (Polényi, 10.), Kovács G., Casal (Katona, 59.) – Mehmedagic, Farkas B. – Kulcsár D., Bárányos, – Beliczky, Dajic (Jokic, 80.)
Újpest: Balajcza – Szokol, Dvorschák (Rubus, a szünetben), Mihajlovic, Wilson – Egerszegi, Tajthy (Magos, a szünetben) – Simon K. (Kabát, 73.), Barczi, Balogh B. – Rajczi
Gólszerzők: Dajic (9.), Bárányos (30.), Beliczky (38.)
Sárga lap: Kovács G. (26.), Farkas B. (44.), illetve Rajczi (60.)