Premier League

A 95. percben lőtt büntetővel nyert a Man. City a Tottenham ellen - videó

A Premier League 22. fordulójában hiába vezetett már 2-0-ra a Manchester City a londoniak ellen, a Spurs egyenlíteni tudott, de a hajrában mégis elbukta a meccset.

Gyötörték egymást becsülettel a csapatok az első félidőben, de nagy iram helyett inkább azt látta a nézősereg, hogy a két szakvezető nagyon stabil védelmeket húzott fel. Roberto Mancini ezúttal Mario Balotellit a kispadon hagyta, de az igazi hiányzója az Afrikai Nemzetek Kupáján szereplő két Touré volt. Ezenkívül az eltiltott Kompany hiányával is meg kellett küzdenie a listavezetőnek, a Tottenham pedig a City által kölcsönadott Adebayorra nem számíthatott.

A hazaiak játszottak fölényben, az első játékrész legnagyobb helyzete Agüero előtt adódott, aki Richards beadása után lőtt Friedelbe. Sokkal több helyzet nem is volt az első 45 percben, a védelmek nagyon jól zártak.

A második játékrészben teljesen más ritmusban kezdett Roberto Mancini csapata, aminek meg is lett az eredménye: az 56. percben Silva zseniális labdát adott a középen beinduló Nasrinak, aki a léc alá lőtte a labdát (1-0).

Három percre rá már kettő volt a City előnye, Silva beadását Dzeko megcsúsztatta a berobbanó Lescott lábáról pedig a kapuba gurult a labda. (2-0).

Egy óra elteltével egy óriási hiba után szépített a Spurs: Szavics csúsztatott bele rosszul egy előreívelésbe, Defoe pedig a kimozduló Hart mellett a kapuba gurított (2-1).

Ettől erőre kapott a vendégcsapat, és öt percen belül egyenlített is, Bale 20 méterről a léc alá csavart ballal (2-2).

Az egyenlítés után úgy tűnt, a Spursnek tökéletes a döntetlen, így beálltak saját kapujuk elé védekezni, ezzel pedig a City nem tudott mit kezdeni. A meccslabda így is a vendégeké lehetett volna, de Bale bal oldali beadásáról néhány centivel lemaradt Defoe a hosszú saroknál. A másik oldalon viszont Balotelli kiharcolt egy büntetőt Kinggel szemben, amit magabiztosan értékesített a 95. percben (3-2). Így ha szerencsével is, de nyert a hazai együttes, és tartja előnyét a városi rivális Uniteddal szemben.

A mérkőzés összefoglalója

Premier League
22. forduló
Manchester City-Tottenham Hotspur 3-2 (0-0)
Gólszerző: Nasri (56.), Lescott (59.), Balotelli (95. - 11-esből), ill. Defoe (60.), Bale (65.)