FA-kupa

Carroll csak másfél gólt szerzett, a Chelsea nyerte a kupadöntőt

A Chelsea nyerte az FA-kupa döntőjét a Liverpool ellen, miután Ramires és Drogba góljaival vezetést szerzett, majd nagy szerencsével megtartott egy gólt az előnyéből.

A Chelsea volt aktívabb az első félidőben, és gyorsan vezetést is szerzett. A lassan a Kékek legjobb csatárává avanzsáló, a Barcelona ellen kétszer is eredményes Ramires lőtte a gólt, ezúttal is kontrából lódult meg, és kemény lövése Reináról a kapuba pattant. (1-0)

A Liverpool megpróbált gyorsan válaszolni, de Bellamy lövését blokkolták, és a folytatásban megint  a Chelsea tudott helyzeteket kialakítani. Ramires újra megdolgoztatta Reinát, de Kalounak és Lampardnak is voltak ígéretes lövései. A Vörösök eközben a kapu előtt semmit nem tudtak felmutatni.

John Obi Mikel, Didier Drogba és Salomon Kalou örülnek egy gólnak a Chelsea-Liverpool mérkőzésen az FA-kupa döntőjében 2012-ben.

A szünet után szerzett újabb gólt a londoni együttes, Drogba Lampard passza után, Skrtel lábai között találta a bal alsóba. (2-0)

Kenny Dalglish azonnal reagált, Andy Carrollt küldte pályára, és csapata ettől kezdve rendszeresen őt kereste a kapu előtt, de továbbra is csak ritkán tudott odatalálni. Még mindig inkább a Chelsea tűnt veszélyesnek, de a 64. percben a csatár meglőtte a gólját, jól tartotta meg a tizenhatoson belül a labdát, majd a léc alá vágta. (2-1)

A Liverpoolnak a gól adott némi lendületet, de a Kékek maguk is egyre több teret adtak az ellenfélnek a hajrá közeledtével. A kaput eltaláló, pontos és veszélyes kísérlet kevés volt a Vörösök részéről, de a véghajrában körülbelül két centire voltak az egyenlítéstől. Megint Carroll került a kapu elé, Suárez beadása után fejelt, de Cech védeni tudott a gólvonal felett. Abban nem vagyunk biztosak, hogy a játékvezető asszisztense pontosan látta, hogy centiken múlott, hogy a labda nem került teljes terjedelmével belülre, de jó döntést hozott, amikor nem ítélt gólt.

Carroll fejese

A Liverpool ugyan az utolsó percekben is próbált nyomni, de a Chelsea védekezése stabilabbá vált, többnyire Cech gyűjtögette össze az előre ívelt labdákat. Így a londoni együttes nyerte az FA-kupa döntőjét, azaz megszerezte első trófeáját az idényben, és készülhet a Bajnokok Ligája május 19-i döntőjére.

A meccs góljai

FA-kupa
döntő
Chelsea-Liverpool 2-1 (1-0)
gólszerzők: Ramires (11.), Drogba (52.), illetve Carroll (64.)