NB I

A Győr 1-0-ra legyőzte a gólképtelen Újpestet

Az OTP Bank Liga 2. fordulójának szombati mérkőzésén a Győr hazai környezetben egygólos győzelmet aratott az ezúttal is gól nélkül maradó Újpest ellen. Csertői Aurél fiai a vezető találatig remekül futballoztak, utána azonban visszavett a tempóból a hazai gárda, de vendég lila-fehérek nem tudtak élni ezzel a lehetőséggel és második mérkőzésüket is elveszítették.

Nem kellett sokat várni az első valamirevaló helyzetre a mérkőzésen: a győri Simon András remekül forgatta be a Dvorschákot, de miután a nehezét megcsinálta, 7 méterről a kapu fölé bombázott. A kezdeti lendület nem hagyott alább a folytatásban sem, tovább rohamoztak a hazaiak: Linas Pilibaitis egy kipattanót 20 méterről egy pattanás után kapura tűzött, próbálkozása azonban a bal kapufán csattant. A 30. percben Koltai remek egyéni alakítását követően Balajcza bravúrral mentett szögletre, majd 3 perccel ezután Dudás Ádám veszélyeztetett: a fiatal középpályás 17 méterről zseniálisan csavart a hosszú felső sarok irányába, de a labda - ha centikkel is - elkerülte azt. Az Újpest eközben haloványan teljesített támadásban: a 43. percben Kabát a pontrúgást végezhetett el a kaputól mintegy 40 méterre, a beívelésre Pollák érkezett jó ütemben, de fejelése jócskán elkerülte a kaput. A nagy kedvvel játszó Dudás a 44. percben egy győri kontratámadás végén 21 méterről lőtt  kapura, de lövése túlságosan kifelé csavarodott -  így elkerült Balajcza kapuját. Ezzel gyakorlatilag vége is lett az első játékrésznek, mely ugyan gólt nem hozott, látványos (győri) akciókban azért nem volt hiány.

A szünetben Mészöly Géza változtatott, a macedón Markovics helyett Popovics állt be, de ennek ellenére ugyanúgy folytatódott a második félidő, mint ahogy a második abba maradt: jobb volt a Győr. A hazaiak gyakorlatilag futószalagon szállították a ziccereket, de az 53. percig nem jutottak eredményre. Ekkor azonban megtört a jég:Dudás bombázott kapura 25 méterről,de a labda a felső kapufáról pontosan Pilibaitis elé került, aki átvette azt, majd Balajcza hasa alatt 8 méterről estében a kapu közepébe gurított (1-0).

A gól után visszavett a Győr, az Újpest azonban nem tudott ritmust váltani, így "langyos" mezőnyjátékkal teltek a percek. Az első figyelmezető jelek a hazaiak számára 70.percben "jelentkeztek", de Lázár löketét Stevanovics öklözte ki, majd egymás után két gyors lila-fehér szöglet következett. A "nagy" újpesti nyomást valahogy kihúzta Csertői Aurél gárdája, a végjátékban pedig már inkább a küzdelem dominált. A helyzetek alapján megérdemelten tartotta otthon a három pontot az ETO, mely két fordulót követően 100%-osan áll a bajnokságban. Nagyobb a gond Újpesten, hiszen Mészöly Géza fiatal csapata egyelőre sem pontot, sem pedig gólt nem tudott szerezni.

OTP Bank Liga, 2. forduló
Győri ETO FC - Újpest FC 1-0 (0-0)
Győr, 2500 néző V:Solymosi
Győri ETO FC: Stevanovics – Takács Á., Djordjevics, Fehér Z., Völgyi – Dudás( Dinjar 75.), Pilibaitis, Trajkovics, Ji-Paraná – Simon A (Alekszidze 67.), Koltai Vezetőedző: Csertői Aurél
Újpest FC: Balajcza – Szokol, Dvorschák, Wilson, Pollák – Simon K (Balogh 57.), Markovics (Popovics), Egerszegi, Böőr (Bognár, 73.) – Kabát, Lázár B. Vezetőedző: Mészöly Géza
Gól:Pilibaitis (53.)
Sárga lap:Dvorschák (23.), Fehér Z. (42.), Lázár B. (55.)