Alpesi sí

Hatalmas bukás és életveszélyes sérülés Kitzbühelben

Már végrehajtották az első koponyaműtétet Gruggeren

Az alpesi sí Világkupa kitzbüheli futamának edzésén óriásit bukott és életveszélyes sérüléseket szenvedett az osztrák Hans Grugger. Súlyos koponya- és bordasérülésket szenvedett. Helikopterrel szállították kórházba, ahol túlesett az első életmentő műtéteken.

Hans Gruggert szállítják el a kitzbüheli lesiklópályáról, miután életveszélyes balesetet szenvedett egy edzésen

A lesikló Világkupában 21., összetettben 59. Grugger egy éles kanyar utáni ugratót vétett el a kitzbüheli futam edzésén. 120 km/órás sebességgel száguldva csapódott a talajhoz, és mivel beverte a fejét, azonnal eszméletét vesztette, és hosszan csúszott tovább tehetetlenül a pálya szélén.

Azonnal kórházba szállították, és életveszélyes koponya- valamint mellkasi sérülésket állapítottak meg nála. Végrehajtották az első műtéteket, az állapotáról azonban egyelőre nem adtak tájékoztatást.

A baleset után folytatták az edzést, aminek a győztese, az összetettben hatodik Didier Couche érhető módon röviden értékelte az eseményeket. "Örülök, hogy célba értem" - mondta a svájci versenyző.

Csak erős idegzetűeknek

Az ugrató, ahol Grugger elesett, az Egérfogó névre hallgat. Ezen a szakaszon 85%-os a pálya lejtése, ez a legmeredekebb rész. A kapuk tűzésétől, és a rávezető útvonaltól függően akár 60 métert is repülnek a sízők.