NB I

Dudás bombagóljával az ETO legyőzte a címvédőt

Az OTP Bank Liga 13. fordulójának vasárnapi rangadóján a második helyezett Győri ETO Dudás Ádám 12. percben szerzett szépségdíjas találatával 1-0-ra legyőzte a címvédő Videotont.

Egy nagy múltra visszatekintő rangadót rendeztek meg vasárnap a magyar élvonalban: a Győr és a Videoton történetének 88. egymás elleni mérkőzésére került sor.

Az előző fordulóban a Győr a Debrecentől, míg a Videoton a Kecskeméttől szenvedett vereséget, így a nemzetközi kupaszereplést biztosító helyért folyó küzdelem szempontjából rendkívül fontos volt mindkét gárda számára ez a találkozó.

Sándor Györgyék (balra) egymás után a második meccsükön maradtak pont nélkül

Aktívabban kezdte a mérkőzést a vendég székesfehérvári csapat, de Csertői Aurél legénysége első valamire való helyzetéből megszerezte a vezetést. A 12. percben az ETO baloldali támadásvezetése után a brazil Ji-Parana ívelt a Videoton 16-osának vonalába, az érkező Dudás Ádám pedig kapásból gyönyörűen belsőzte a felső sarokba a labdát (1-0).  Nem sokkal később, a 18. percben Dinjar lépett ki a fehérvári védők között, de lövése elment Tujvel kapuja előtt - gyakorlatilag az első 20 perc alatt eldönthette volna a három pont sorsát az ETO. Az első vendég komolyabb vendéghelyzet Elek Ákos előtt adódott az első félóra végén, de a válogatott középpályás nem tudta berúgni a kapuba a labdát - annak ellenére, hogy Sztevanovics kapuson már túljutott.

A fordulást követően még nagyobb mezőnyfölénybe került a Sousa-csapat, de igazán átütő erő nem volt a címvédő támadójátékában, míg a területet szándékosan átadó győriek kontráiba rengeteg hiba csúszott. A helyzetek és gólok helyett a küzdelem dominált ezen a találkozón, melynek utolsó 10 percében a Videoton mindent egy lapra feltéve próbálta megszerezni legalább az egyik pontot - tette mindezt sikertelenül.

Az eredmény azt jelentette, hogy a Győr tapad a listavezető DVSC-re, míg a fehérváriak maradtak a hatodik helyen.

OTP Bank Liga 13. forduló
Győri ETO FC-Videoton FC 1-0 (1-0)
Győr, 5000 néző, v.: Andó-Szabó
gólszerző: Dudás (12.)
sárga lap: Szabó O. (24.), Dinjar (32.), illetve Brachi (40.), Caneira (55.), Elek (87.), Mitrovic (90.)
Győr:Sztevanovics- Takács Á., Djordjevic, Stanisic, Szabó O. - Pilibaitis - Trajkovic, Ji-Paraná (Tokody, 77.) Dudás (Koltai, 80.), Ahjupera (Aleksidze, 74.), Dinjar
Videoton: Tujvel - Brachi, Caneira, Vinicius, Oliveira - Gosztonyi (Nikolics, 77.), Mitrovic, Tóth B., Sándor (Walter, 66.), Elek - Alves