NB I

Torghelle több mint 7 milliót keres - sajtóhír

  • MTI

A Videoton fizet legtöbbet a futballistáinak - ez derül ki abból az összeállításból, melyet a Bors című napilap közölt kedden a játékosok havi béréről az élvonalbeli labdarúgócsapatoknál.

Az újság információi szerint a székesfehérvári alakulat legjobban kereső játékosa a Budapest Honvédtól télen igazolt Torghelle Sándor (képünkön), aki 25 ezer eurót, azaz 7,3 millió forintot vihet haza havonta, de a legkisebb fizetés is 1,5 millió forint az együttesnél.

A listavezető Debrecen áll a képzeletbeli dobogó második helyén, a hajdúságiaknál a legmagasabb fizetés 5 millió, a gárda húzóemberei nagyjából 2-3 milliót keresnek. A magyar viszonylatban szintén jelentős költségvetéssel rendelkező második Győrnél a grúz Rati Aleksidze a legjobban fizetett labdarúgó havi 2,3 milliós keresettel.

A következő csoportot a Ferencváros, Újpest, Haladás, Pécs, Diósgyőr ötös alkotja, amelyekben a játékosok többsége 400-600 ezer forintot keres, de a legjobbak bére eléri vagy akár meg is haladja a 1,5 milliót.

A Kecskemétnél és a Honvédnál 1,2 milliós a fizetési plafon, míg a Pápa, Paks, Kaposvár hármasnál 600 ezer, a Vasasnál, a Siófoknál és a Zalaegerszegnél pedig 400 ezer ez az összeg, de az átlagfizetés 200-300 ezer forint.