NB I

A Videoton gond nélkül nyert Diósgyőrben

A Videoton 2-0-ra nyerni tudott a tavaszt két vereséggel kezdő Diósgyőr otthonában az OTP Bank Liga 19. fordulójában.

Korai góllal szerzett vezetést a Videoton - Fotó:boon.hu

A Diósgyőr a Videoton elleni kezdőcsapatában több meglepetés is volt, ezúttal nem kapott benne helyet Tisza és Vadász sem. A vendég fehérváriaknál a magyar fiatalok, Gyurcsó és Kovács is a cserepadon kezdtek.

A 3. percben Mitrovic indította Torghellét, aki kapura csúsztatta a labdát, ami a bal oldali kapufáról kipattant, ám Vinicius a kapuba vágta a kipattanót (0-1).

A 18. percben egy jobb oldali beívelés után Luque került helyzetbe, ám lövését blokkolták a fehérvári védők. Nem sokkal később Tóth Balázs alig tévesztette el a kaput 20 méterről. A 43. percben még Luque szögletét fejelte Abdouraman fejelte Bozsovics kezébe. Összességében a Videoton uralta az első 45 percet, a DVTK pedig nem tudott veszélyt jelenteni a vendégek kapujára.

A második játékrészben a Diósgyőr lépett fel támadólag, a Videoton ellentámadásokra és főleg Walter Lee gyorsaságára épített. A 69. percben Oliveira kerülte meg védőjét, majd gurítása alig ment el a jobb kapufa mellett. Három perccel később egy remek fehérvári akció végén Lee passzolt Sándorhoz, aki ordító helyzetben kapu fölé bombázott. A 73. percben három perccel becserélése után Nikolics Nemanja gólt szerzett: Brachi előreívelésénél megelőzte a kimozduló Farkast és beemelte a kapuba a labdát (0-2). Ezt követően a Videoton okosan tartotta az eredményt, bár Brachi második sárga lapja után a kiállítás sorsára jutott, ez sem veszélyeztette a győzelmüket.

OTP Bank Liga
19. forduló
DVTK-Videoton 0-2
Gólszerző: Vinicius (3.), Nikolics (73.)