Serie A

A Napoli is könnyedén elbánt az egyre rosszabb Interrel

Egyetlen gólt tudott csak szerezni a Napoli az Inter ellen, mégis azt mondhatjuk, hogy könnyen nyerte a Serie A 25. fordulójának vasárnap esti rangadóját. A Lazio hazai pályán, az Udinese pedig idegenben nyert.

Claudio Ranieri, az Inter vezetőedzője a Napoli elleni mérkőzés előtt arról beszélt, hogy nagyon fontos lenne csapata hangulata szempontjából, hogy legalább egy pontot szerezzenek. Ennek megfelelően olasz módra egyértelműen a döntetlent célozták meg, így az égszínkékek voltak fölényben az első félidőben.

Az eltiltott Hamsíkot helyettesítő Dzemaili lövését kellett először védenie Julio Cesarnak, majd Zuniga is megtornáztatta egy kicsit, de nehéz dolga egyszer sem volt. A 25. percben Dzemaili már sokkal nehezebb feladat elé állította a bal oldalról leadott lövésével, de a brazil kapus ki tudta ütni a labdát egy szép vetődés után.

Az Inter mindössze egyetlen szabadrúgással tudott veszélyeztetni a szünetig, Sneijder lövése nem sokkal kerülte el De Sanctis kapuját.

Ezequiel Lavezzi örül a góljának a Napoli-Chelsea Bajnokok Ligája mérkőzésen 2012-ben.

A szünet után Ranieri még jobban ráerősített a meccs előtt hangoztatott elvre, lehozta Sneijdert és Forlánt, és beküldte Pazzinit és Cordobát. Azaz egy gyorsabb csatárt és az irányítója helyére egy belső védőt küldött be, így kinyilvánítva, hogy szeretné kibekkelni a második félidőt, és valahogy lefuttatni csatáraival a hazai védőket, esetleg a széleken előrébb helyezkedő Nagatomóra és Faraonira bízta volna a játékot.

A Napoli azonban az első percek után behúzódott a saját kapuja elé, ezzel kicsalogatta az Intert, és kontrákból sikerült is versenyfutásra késztetni a vendégek hátvédeit. Az 55. percben Lúcio még egy kisebb sérülés árán menteni tudott Lavezzi elől, de az 59. minutumban Dzemaili labdaszerzése után már senki nem tudta megakasztani a Napoli támadását, amelynek végén Lavezzi kapta meg a tizenhatosnál a labdát, és a bal alsóba pörgetett. (1-0)

A kék-feketék nem tudtak reagálni a gólra még úgy sem, hogy Ranieri beküldte Polit, és Aronica labdavesztése majd utolsó emberként elkövetett szabálytalansága után emberelőnybe is kerültek. Egyetlen komoly helyzetet tudtak csak kialakítani, de Pazzini abból is a kapu mellé fejelt. Közben a Napoli néhány kontrából még veszélyeztetni tudott, de Lavezzi pontatlan, Cavani pedig önző volt.

Újabb gól tehát nem született, nyert a hazai csapat, amely így megelőzte a Romát az ötödik helyen, míg az Inter már kilenc pontra van BL-indulást érő dobogótól.

A Lazio és az Udinese ugyanis nyerni tudott, előbbi a Fiorentinát győzte le Klose góljával, utóbbi pedig Bolognában szerezte meg a három pontot. Így mindkét együttes 45 pontot szerzett, míg az Inter továbbra is 36-tal áll.

Serie A
25. forduló
Bologna-Udinese 1-3 (0-1)
gólszerzők: Kone (81.), illetve Di Natale (38. - büntetőből), Basta (56.), Floro Flores (84.)
Lazio-Fiorentina 1-0 (1-0)
gólszerző: Klose (36.)
Napoli-Inter 1-0 (0-0)
gólszerző: Lavezzi (59.)
kiállítva: Aronica (79.) - Napoli