Átigazolás

Ferguson vinné De Geát, Wengernek tetszik Benzema játéka

Alex Ferguson, a Manchester United menedzsere elismerte, hogy szeretné megvásárolni David De Geát, az Atlético Madrid fiatal kapusát. Arséne Wenger arról nyilatkozott, hogy szereti Karim Benzemának, a Real Madrid csatárának játékát, és az is lehetséges, hogy hajandó lenne nagyobb összeget áldozni rá.

Sir Alex a Manchester United-Juventus, Gary Neville búcsúztatásának apropóján játszott mérkőzés után beszélt De Gea legiazolásáról a Sky Sports riporterének. Az Atlético 20 éves kapusára azért lenne szüksége a Vörös Ördögöknek, mert Edwin van der Sar a szombati Bajnokok Ligája-döntő után visszavonul.

David De Gea, az Atlético Madrid kapusa

"Egy ideje már dolgozunk ezen az átigazoláson" - kezdte Ferguson. - "Már rég felírtuk De Geát a jegyzettömbünkbe azok közé a játékosok közé, akikkel egyszer érdemes lenne komolyabban foglalkozni. Ő egy fiatal kapus, gyors, jó felépítésű. Nagyszerűen pótolhatná van der Sart. Ez is az egyik legfontosabb szempontunk. Olyat kerestünk, aki stílusában hasonlít Edwinre, így a lehető legkönnyebben beilleszthető a csapatba."

A brit sajtó korábbi értesülései szerint a sköt menedzser 17,5 millió fontot ajánlott a madridi csapatnak a kapusért.

Közben Arséne Wenger is nézelődik Spanyolországban, igaz, ő még nem jutott el ilyen szintre a kiszemeltjével kapcsolatban. Mindössze arról beszélt, hogy tetszik neki Karim Benzema, a Real Madrid csatárának játéka.

"Nagy a játékintelligenciája, jól vesz részt a csapatjátékban, és veszélyes egyéni megmozdulásokra is képes. Szóval én az éljátékosok közé sorolom őt."

A Királyi Gárda 22 millió fontért lenne hajlandó eladni a francia játékost, ami ugyan nehezen egyeztethető össze Wenger eddigi átigazolási politikájával, de a menedzser állítólag hajlandó lenne változtatni az eddig követett "nem adunk sokat senkiért"-elvvel.