Serie A

Újra a Juventus hátát nézi a mezőny, a Roma nyolc emberrel zárt Firenzében

Az olasz labdarúgó-bajnokság 13. fordulójának vasárnapi mérkőzésén nyerni tudott a Juventus és a Fiorentina is, győzelemnek örülhettek Bolognában, míg Chievóban gól nélkül végeztek a csapatok.

Fiorentina - Roma A forduló egyik rangadóján korán eldőlt a három pont sorsa: a fővárosiaktól ugyanis a brazil Juan 100 százalékos gólhelyzetben való szabálytalankodása miatt a játékvezető azonnal felmutatta neki a piros lapot, ráadásul Jovetic értékesítette a Fiorentina számára megítélt büntetőt is. Az emberhátrány ellenére a Farkasok megpróbálták irányítani a játékot, átütő erő nem igazán volt Luis Enrique fiaiban. A játékrész hajrájában Ricardo Montolivo beívelés után Alessandro Gamberini megduplázta a firenzeiek előnyét.

A szünet után túl sok izgalmat már nem tartogatott a mérkőzés, ugyan Vargas két ízben is növelhette volna a lilák előnyét, pontatlanul célzott, míg a fővárosiak egy Bojan helyzeten kívül nem sok mindent tudtak felmutatni. Később Gago összeszedte második sárgáját, majd a hajrában a Barcelonától érkezett csatár sem bírt magával, ugyanis lekopírozta Juan teljesítményét - vagyis piros lapot és tizenegyest hozott össze. Az ítéletet ezúttal Silva végezte el, és tette mindezt jól, így téve teljessé a Roma demoralizálását.

Juventus - Cesena Annak ellenére, hogy az első félidőben rengeteg Juventus-helyzet alakult ki, lövésig csak ritkán jutottak el a zebramezesek. A hét kapura tartó lövésből csak kettő találta el Antonioli "keretét", tulajdonképpen az, hogy nem sikerült megszereznie a vezetést Antonio Conte legénységének kisebbfajta csodaszámba ment. A labdabirtoklás tekintetében az első 45 perc után 70-30 volt az arány a hazaiak javára, és bizony a Cesena még az ellenfél térfelén is ritkán járt: sem szögletet, sem kapuralövést nem tudtak felmutatni.

Pepe nagyot küzdött a védőkkel
Fordulás után semmit nem változott a játék képe, továbbra is meddő fölényben futballozott a Juventus, de továbbra is eredménytelenül. Conte ekkor beküldte Del Pierót és Quagliarellát is, amivel valamelyest "élesedett" a torinóiak támadójátéka. Szerencsétlenségükre az 500. bajnokiját játszó Del Pierót egy vendégjátékos - nem szándékosan - fejbe rúgta, ami után hordágyon kellett levinni a Juve-legendát. A 67. percben az első valamire való helyzetéből kis híján betalált a Cesena, de Buffon hárította Raphael Martinho próbálkozását.

Mikor már úgy tűnt, hogy kihúzhatja kapott gól nélkül a Cesena, akkor jött Claudio Marchisio: az idei évben remek formát mutató középpályás Vidal passza után nagyon pontosan lőtte ki a bal alsó sarkot (1-0). A 81. percben pedig végérvényesen eldőlt a találkozó: Marchisio jobb oldalról érkező beadására Giaccherini érkezett, de Antonioli elütötte a támadót, ezért a játékvezető tizenegyest ítélt, a kapust pedig kiállította. Mivel több cserelehetősége már nem volt a vendégeknek, Rodriguez állt a gólvonalra, de Vidal labdájára gyakorlatilag meg sem tudott mozdulni (2-0).

Serie A
13. forduló
Juventus–Cesena 2–0
gólszerző: Marchisio (73.) Vidal (83. – 11-esből)
Fiorentina–Roma 3–0
gólszerző: Jovetics (17. – 11-esből) Gamberini (44.) S. Silva (86. – 11-esből)
Bologna–Siena 1–0
gólszerző Di Vaio (28.)
Chievo–Atalanta 0–0
Korábban
Catania–Cagliari 0–1 (Ibarbo 64.)