Férfi kézilabda BL

A Veszprém jött ki rosszul a Kielce elleni brusztolásból

Hazai pályán szenvedett 24-21-es vereséget a magyar bajnok MKB Veszprém a Kielce ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligája B csoportjának 8. fordulójában, így még nem tudta biztosítani a csoport második helyét.

A Kielce határozott, és ami még fontosabb, félig-meddig nyitott védekezéssel kezdett, és ez meglepte a Veszprémet. Marko Vujinra álltak ki, és ez a mieink összjátékát és átlövéseinek potenciálját is megbénította. A hazai kapuban Alilovic két szép védéssel kezdett, de utána nem sokszor találkozott a labdával, nem volt teljes az összhang közte és a védőfal között. Így a meccs elején a lengyelek kerültek kisebb előnybe. (2-3)

Az első félidő középső szakaszában csak szaporodtak a hibák mindkét oldalon, különösen a veszprémiek hagytak ki sok lehetőséget. Sulic ziccereinél egymás után háromszor védett nagyokat Cleverly, de a többiek is rontottak el helyzeteket. Mocsai Lajos 5-9-es állásnál kért időt, és arra hívta fel játékosai figyelmét, hogy felfelé lőjenek, illetve néhány figura megjátszását javasolta, hogy a vendégek falát könnyebb legyen megbontani.

Pérez Carlos lő kapura a Veszprém-Kielce mérkőzésen a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában 2012-ben.

A kapuban Fazekas váltotta Alilovicot, és rögtön két ziccer hárításával kezdett, beállóban pedig Vilovski érkezett Sulic helyett, és ő is többet tudott hozzátenni a játékhoz. Védekezésben többször is sikerült labdát szerezni a mieinknek, és az Európa-bajnokságot kihagyó Gulyás Péter, valamint Iváncsik Gergő és Császár Gábor belőtték az indítások után a labdát, így sikerült közelebb zárkózni az ellenfélhez. 11-11-nél pedig már utolérni is, majd az eddigre már néhányszor kiszabaduló Vujin és az Ilyést váltó Pérez góljaival a vezetést is megszerezte a magyar bajnok, amely 13-12-es előnyben volt a szünetben.

A második félidő első perceiben teljes zavar látszott a vendégeken, sokat hibáztak, volt, hogy nem mentek fel teljes látszámban a pályára, de ezt a Veszprémnek nem sikerült kihasználni, hiába tartották több mint 10 percen át egy gólon az ellenfelet, csak 15-13-as előnyt harcoltak ki.

Óriási küzdelem zajlott a pályán, kőkeményen védekezett mindkét csapat, adogatták is a játékvezetők becsülettel a két perceket. A magyar bajnok egy alkalommal kettős emberelőnyben is volt, de ezt nem sikerült kihasználni, és a Kielce fordított, majd 20-18-ra is vezetett. Ekkor a többnyire csak kínlódó Pérez és az első félidő óta csendes Gulyás góljaival sikerült egyenlíteni, így az utolsó öt percre 20-20-szal indultak a csapatok.

Sajnos a nagy brusztolásban a következő gólt a vendégek szerezték, így a mieinknek rohanni kellett, és Cleverly két nagyszerű védése után két újabb gólt lőtt a Kielce, így el is döntötte a mérkőzést, amely 21-24-es eredménnyel ért véget.

A Veszprém így nem tudta bebiztosítani a második helyet a B csoportban, hiszen lengyel ellenfele két pontra zárkózott fel, de csak háromra van tőle a vasárnap egymás ellen játszó Berlin-Csehovszki páros is.

Férfi kézilabda BL
B csoport
MKB Veszprém-KS Vive Targi Kielce 21-24 (13-12)
    M Gy D V Gk P
1. Atlético Madrid 7 5 2 0 228-203 12
2. MKB VESZPRÉM 8 5 0 3 212-209 10
3. Kielce 8 4 0 4 232-233 8
4. Csehovszki Medvegyi 7 2 3 2 207-193 7
5. Füchse Berlin 7 3 1 3 210-205 7
6. Bjerringbro-Silkeborg 7 0 0 7 173-219 0