La Liga

A Real Madridnak egy gól is elég volt a Getafe ellen

A Real Madrid Sergio Ramos fejesvgóljával 1-0-ra győzött a városi rivális Getafe otthonában a spanyol labdarúgó-bajnokság 22. fordulójának szombat esti mérkőzésén. A királyiak eddig 20 meccsükön 70 gólt szereztek, most egy is elég volt a három ponthoz.

A listavezető Real Madrid 1-0-ra nyert a Getafe otthonában

Jól kezdte a mérkőzést a rendkívül szervezetten futballozó Getafe, a 3. percben Miku perdített közelről fölé. Az iramot a folytatásban a Real Madrid diktálta, de nem tudott közel férkőzni Moyá kapujához. A 15. percben Cata lökte fel Ronaldót, aki szokás szerint tizenegyest reklamált, jogosnak tűnt volna, de a bíró kifelé intett. Pár perc múlva már vezetett a Real, rögzített helyzetből tudta megtörni a városi riválist, Özil ívelt balról szögletből, Ramos hét méterról fejelt a hálóba (0-1). A folytatásban is kiegyenlített volt a mérkőzés, a 38. percben Miku bólintott 10 méterről a bal alsó mellé.

A királyiak a második félidőben sem tudtak igazán kibontakozni és saját játékukat játszani, a Getafe megfojtotta a blancókat, a hajrában bátor támadásokat vezetett, de egyelíteni nem tudott. A vendégeknél Benzema tüzelt jobbról fölé a 67. percben, majd az őt váltó Higuaín cselezgetett jobbról befelé és lőtt, Moyá szögletre tolta a labdát.

Taktikailag és meg nem adott büntetők tekintetében is egyenlő volt az állás, ugyanis a 72. percben Pepe kezezését nézte be Miguel Ángel Gámez. Az utolsó percben Ronaldo betalált - de lesről. A Madrid az utolsó hét összecsapáson legalább két gólt rúgott a Getafének, most egy tökéletesen kivitelezett szögletnek köszönhetően hozta el a nagyon fontos három pontot a Coliseum Alfonso Pérezből, és - ha csak két órára is - tíz ponttal vezet a Barcelona előtt a táblázaton.

Primera División, 21. forduló:
Getafe-Real Madrid 0-1 (0-1)
g: Ramos (18.)
 
Korábban:
Athletic Bilbao-Espanyol 3-3 (1-1)
g: De Marcos (26.), Llorente (58.), Martinez (65.), illetve Romaric (33.), Weiss (48.), Albin (91.)
 
Levante-Racing Santander 1-1 (1-0)
g: Koné (23.), illetve Arana (61.)
 
Real Mallorca-Real Betis 1-0 (1-0)
g: Castro (24.)
kiállítva: Ramis (86.), illetve Mario (75.)
 
Később:
FC Barcelona-Real Sociedad 22:00
 
Vasárnap:
Sporting Gijón-Osasuna 12:00
Sevilla-Villarreal 18:00
Real Zaragoza-Rayo Vallecano 19:45
Atlético Madrid-Valencia 21:30
Hétfő:
Granada-Málaga 21:00