EURO 2012

Áldozata szólalt fel Wayne Rooney eltiltása ellen

A brutális belépőt elszenvedő Miodrag Dzudovic szerint túlzott az angol válogatott támadójának három meccses eltiltása.

Rooney és Dzudovic párharca - Fotó: AFP

Miodrag Dzudovic támogatásáról biztosította Wayne Rooneyt. A montenegrói válogatott védője, akinek buktatásáért pirosat kapott az MU csatára, hajlandó tanúskodni az angol támadó mellett azért, hogy enyhítsék a büntetését.

„Fel fogok szólalni mellette, amennyiben benyújtja a fellebbezést az eltiltása miatt - nyilatkozta a Spartak Nalchik védője. Nem hiszem, hogy ez fair büntetés lenne. Abban a pillanatban nem gondolkodott, aztán rájött, mit tett. Amint felfogta, mit tett, bocsánatot kért tőlem. Tényleg fájdalmas volt, fel is duzzadt a lábam, de nem állapítottak meg zúzódást. Nem voltam ledöbbenve, mert nem is számítottam rúgásra abban a pillanatban. Szeretnék ellene játszani az Eb-n, mert egy nagyszerű játékos.”

Mint ismert, az Európai Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága három mérkőzésre tiltotta el Wayne Rooneyt, az angol válogatott támadóját, aki a Montenegró elleni Eb-selejtezőn a kiállítás sorsára jutott. Az ominózus összecsapáson a 25 éves játékos a 74. percben egy teljesen ártalmatlan szituációban durván szabálytalankodott, amiért a játékvezető azonnal felmutatta neki a piros lapot.