Spanyol Kupa

A Real Madridnak a padlóról kellett felállni a Málaga ellen

Kétgólos hátrányból fordítva győzte le a Real Madrid a Málagát a spanyol Király Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.

Annak ellenére, hogy a Real Madrid szinte a legerősebb felállásában kezdett - többek között Cristiano Ronaldo, Kaká és Higuaín is pályán volt -, és jól is játszott az első tíz percben, a Málaga szerezte meg a vezetést. Az első szögletnél ugyanis Higuaín alászaladt a labdának, mögüle pedig Sergio Sánchez a kapuba fejelt. (0-1)

A vendégek természetesen góljuk után még inkább átadták a területet a Királyi Gárdának, Ronaldóék ugyanúgy nem tudtak mit kezdeni nagy fölényükkel, és szűk félóra után már kétgólosra nőtt a hátrányuk. A következő sarokrúgásnál ugyanis a portugál csatár és a kapujából kifutó Casillas is elnézte a labdát, közülük pedig Demichelis bólintott a hálóba. (0-2)

Az első játékrész hajrájában Ronaldo még megpróbálkozott néhány lövéssel - eredménytelenül.

Sami Khedira szerez gólt a Real Madrid-Málaga mérkőzésen a spanyol Király Kupában 2012 januárjában

José Mourinho mindent egy lapra tett fel a szünetben, pályára küldte Benzemát, Khedirát és Özilt is. A Real Madrid így még nagyobb fölénybe került mezőnyben, de kissé statikusan játszottak a támadók, így a tizenhatosnál óriási tömörülések alakultak ki, amin nem tudtak átjutni a hazaiak. A Málaga kontrái ezzel szemben veszélyesnek tűntek, újabb gólt azonban nem tudtak szerezni a vendégek.

Végül a 68. percben áttörte a védelmet a küszködő hazai együttes, Khedira lövésébe hiába ütött bele Caballero, a labda így is a kapujába került. (1-2)

Gyorsan jött az egyenlítő találat is, Higuaín a 70. percben lefülelt egy hazaadást, elhúzta a játékszert a kifutó kapus mellett, és a bal oldalról, éles szögből szerzett gólt. (2-2)

A Málagának volt ugyan néhány lehetősége arra, hogy újra megszerezze a vezetést, de Rondon elrontotta őket, a 78. percben érkező Benzema-gól pedig már a Real vezetését jelentette. (3-2)

Innentől kezdve nem volt kérdés, hogy a hazaiak megnyerik a találkozót, és akár tovább is növelhették volna az előnyüket, de szemmel láthatóan elfáradtak, így a kapu előtt pontatlanná váltak. Ronaldo ollózva szerzett még egy gólt az utolsó percben, de lesről tette, így nem változott az eredmény.

A Real Madrid tehát előnyből várhatja a visszavágót, de a Málaga számára kis szerencsével értékes lehet az idegenben szerzett két találat.

Király Kupa
nyolcaddöntő, első mérkőzés
Real Madrid-Málaga 3-2 (0-2)
gólszerzők: Khedira (68.), Higuaín (70.), Benzema (78.), illetve Sánchez (10.), Demichelis (29.)