Wimbledon

Véget ért a csoda, Peng Su-aj megállította Czink Melindát

A világranglista 262.helyét elfoglaló Czink Melinda számára a harmadik forduló jelentette a végállomást a wimbledoni teniszversenyen. A magyar versenyző a legjobb 16 közé jutásért lejátszott találkozón két játszmában vereséget szenvedett a huszadik kiemelt kínai Peng Su-ajtól.

Czink Melinda kikapott
Czink Melinda a "védett ranglistának" köszönhetően lehetett ott az idei füvespályás Grand Slam-torna főtábláján, és ha már ott volt, világraszóló bravúrt végrehajtva az első körben kiejtette a világranglista 10.helyezett ausztrál Samantha Stosurt.

A következő körben a fehérorosz Jakimova volt az ellenfele, akit Czink Stosurhoz hasonlóan két játszmában búcsúztatott a további küzdelmektől. A 29 éves magyar lány ezzel megismételte Arn Gréta tavalyi londoni teljesítményét, és bejutott a legjobb 32 játékos közé.

A harmadik fordulóban a huszadikként rangsorolt kínai Peng Su-aj következett, aki sajnos végett vetett a magyar lány menetelésének.

Az első felvonásoban a kínai lány remekül teniszezett:egyetlen ki nem kényszerített hibát sem ütött (!),emelett háromszor is elvette ellenfele szervajátékát majd alig 25 perc alatt megnyerte a szettet.

A folytatásban összekapta magát a magyar versenyző is - a kínai néhol "visszavett" a tempóból - így 5:3-nál szerválhatott a játszma megnyeréséért. Sajnos Su Peng ekkor fogadóként megnyerte Czink adogatását, ami után a felek eljutottak a rövidítésig. A magyar teniszező ott már nem tudott ellenfele fölé kerekedni, végül a kínai jutott tovább a nyolcaddöntőbe.

Wimbledon, 3. forduló
Női egyes
Peng Su-aj (kínai,20.) - CZINK MELINDA (magyar) 6:2 7:6