NB I

Három villanás győzelmet ért az Újpestnek, amely meg is előzte a Kaposvárt

Küzdelmes mérkőzésen győzte le az Újpest a Kaposvárt a labdarúgó OTP Bank Liga 20. fordulójának pénteki játéknapján.

Az Újpest és a Kaposvár is idegesen kezdett, sok volt a hiba mindkét oldalon. Az eladott labdák száma igen közel volt a pontos passzokéhoz, így nem is alakult ki sok helyzet a meccs első szakaszában.

A lila-fehérek gyakorlatilag nem tudták megjátszani az elöl birkózó Kabátot, de a vendégek is csak egy szabadrúgással tudtak veszélyeztetni, amit Balajcza ki tudott ütni középről.

A vezetést a játék képével kissé ellentmondásos módon a hazaiak szerezték meg, miután Kabát a tizenhatoson belül megküzdött a labdáért, tőle tizenegyesgyanús helyzetben Remili elé került a játékszer, ő pedig a jobb alsóba lőtt. (1-0)

Bojan Pavlovics (b) és Simon Krisztián (UTE, lila) harcol a labdáért a labdarúgó OTP Bank Liga, 20. fordulójában az Újpest FC-Kaposvári Rákóczi találkozón a Szusza Ferenc Stadionban.

A játék minősége a gól után sem javult sokat. Sőt, az Újpest behúzódott a saját térfelére, és várta a Kaposvár támadásait. A vendégek emiatt fölényben játszottak, de helyzeteket nem tudtak kialakítani, inkább Barczi lövését emelhetjük ki egy kontra végéről a másik oldalról.

A szünet után viszonylag gyorsan egyenlített az első formásabb támadás végén a vendégegyüttes. Az 52. percben egy szép keresztlabda után jobb oldali beadásból fejelt ("vállalt") Grumic a kissé talán későn vetődő Balajcza kapujába. (1-1)

Mindössze három percig volt azonban egyenlő az állás, Kabát szabadrúgásból lőtt szépen Hajdúch hálójába. (2-1)

Sok izgalmas jelenetet a folytatás sem hozott, de egy újabb gólt még láthattak a nézők. A 200. újpesti meccsét játszó Kabát Péter a bal szélen az erőszakosan elfutó Kovács Dániel passzára érkezett remekül középen, és bekotorta a labdát. (3-1)

A győzelmének köszönhetően a lila-fehér együttes megelőzte a Kaposvárt, és jelenleg a 11. a tabellán.

NB I
20. forduló
Újpest-Kaposvár 3-1 (1-0)
gólszerzők: Remili (23.), Kabát (55., 85.), illetve Grumic (52.)