Női kézilabda

A kísérletezés sima vereséget eredményezett a németek ellen idegenben

A csütörtöki hazai győzelem után idegenben sima vereséget szenvedett a magyar női kézilabda-válogatott a Németország elleni idegenbeli Európa-bajnoki selejtezőn. A több kulcsembert pihentető Karl Erik Böhn együttese utoljára 3-2-nél vezetett, majd végig jelentős hátrányban játszott.

Ahogy azt mindkét szövetségi kapitány ígérte a két csapat csütörtöki, kétgólos magyar sikerrel zárult nyíregyházi meccsét követően, más összeállítású válogatottak kezdték a találkozót. Az első tíz percben egyik gárda sem tudta állandósítani előnyét, felváltva vezettek a csapatok, mígnem Lütz sorozatban négyszer is eredményes volt, s így a vendéglátók elléptek három találattal a magyaroktól (6-3). Görbicz ráadásul hetest hibázott, s így a németek - Schülke remek védéseinek is köszönhetően - tovább növelték előnyüket. Végül Kovacsics törte meg a magyar gólcsendet (9-4).

Ezt követően Karl Erik Böhn szövetségi kapitány együttese - a német kapufákat kihasználva - sorra dobta a gólokat, s egy találatra megközelítette riválisát. A lélektanilag fontos egyenlítés azonban nem sikerült, miután Lütz ismét eredményes volt (10-8). Ez a gól - és a hazai szakvezető időkérése - átlendítette a hazaiakat a holtponton, így a szünetig ismét magabiztos vezetésre tettek szert (13-9).

A folytatásban felváltva estek a gólok, majd 14-11-nél sorozatban négyszer voltak eredményesek a házigazdák, s ezzel tulajdonképpen el is döntötték a találkozót. Innentől kezdve már csak a különbség mértéke volt kérdéses, s a németek végül 26-18-ra győztek.

A norvég Böhn irányításával ez volt a magyarok első veresége tétmérkőzésen.

Az eddig százszázalékos magyarok a második helyre estek vissza a csoportban a szintén hatpontos németek mögé, és a papírforma alapján - ha mindkét együttes legyőzi Azerbajdzsánt és Fehéroroszországot is - valószínűleg a második helyre érhetnek oda a mieink a selejtezősorozat végén.

A kvartettből az első két helyezett jut ki a decemberi, hollandiai kontinensviadalra.

Női kézilabda Eb-selejtező
1. csoport, 4. forduló
Németország-Magyarország 26-18 (13-9)
gólszerzők: Lütz 8, Steinbach 7, Melbeck 4, Althaus, Birke 2-2, Geschke, Lörper, Schulze 1-1, illetve Kovacsics 6, Rédei-Soós 4, Vincze, Zácsik 2-2, Bulath, Cifra, Orbán, Szabó 1-1

 

Női kézilabda Eb-selejtező
1. csoport, 4. forduló
Fehéroroszország-Azerbajdzsán 33-25 (18-13)
A csoport állása
1. Németország 6 pont (110-78)
2. Magyarország 6 pont (112-93)
3. Fehéroroszország 4
4. Azerbajdzsán 0