Profi boksz

Vitalij Klicsko pontozással győzte le a pofozkodó ellenfelét - videó

Az ukrán Vitalij Klicsko nagyarányú pontozással legyőzte szombat hajnalban Derek Chisorát, így megvédte a WBC szervezet nehézsúlyú világbajnoki övét.

Paprikás hangulatban vette kezdetét Münchenben a Vitalij Klicsko - Dereck Chisora mérkőzés, hiszen a találkozó előtti mérlegelésen a kihívó megütötte a WBC nehézsúlyú világbajnokát, ami finoman szólva sem tetszett az idősebbik Klicsko-fivérnek.

A kedélyek a ringben sem csillapodtak, köszönhetően annak, hogy Chisora a mérkőzés előtt közvetlenül leköpte Vlagyimir Klicskót, így volt miért törlesztenie az idén 41. életévbe lévő Vitalijnak. 

 
A mérkőzésen gyakorlatilag végig az történt, amit Klicsko akart; hosszú bal kezes ütéseinek köszönhetően végig távol tartotta magát Chisorától , akiknek időnként voltak bíztató megindulásai, de ez nem lehetett elég a világbajnok megrendítésére.
 
A 12. menetet követően a pontozóbírák egyhangú döntéssel Klicskót hozták ki győztesnek.
 
A mérkőzés után Chisora még inzultálni próbálta az ukrán testvérpárt, akik heves szóváltások közepette indították útjára a nem éppen sportszerűen viselkedő brit bokszolót.
 
Klicskó újabb győzelmével 44-2-re javította mérlegét (40 K.O.), míg Chisora a vereségnek köszönhetően tizenöt győzelem mellett immáron három vereséget számlál.
Klicsko - Chisora
végeredmény
Flórián Béla: 119-111 (Klicsko)
Robin Dolpierre: 118-110 (Klicsko)
Atta Eddie Pappoe: 118-110 (Klicsko)