NBA

Kevin Garnették az oroszlán barlangjából is győzelemmel távoztak

  • Molnár Dávid

Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) keleti főcsoportdöntőjében is fordításra került sor, miután a Boston Celtics csapata követni tudta az Oklahoma City Thunder példáját, és az ötödik találkozón idegenben győzedelmeskedett. A Celtics így 0-2-es hátrányból már 3-2-re vezet a párharcban, és már csak egy lépés választja el az NBA legtöbb bajnoki címével büszkélkedő csapatát az újabb nagydöntőtől.

Egy héttel korábban, amikor a Miami 2-0-s előnyre tett szert az NBA keleti főcsoportdöntőjében, sokan leírták az öregekkel teletűzdelt Boston Celticst, elvégre az első meccsen nagy pofont kaptak, majd a másodikon hiába szorongatták meg LeBron Jameséket Kevin Garnették, ismét csak alulmaradtak. A Heat drukkerek korai pezsgőbontása azonban úgy tűnik elhamarkodott döntés volt, hiszen három találkozóval később már csapatuk áll a vesztes oldalon, miután a két bostoni mérkőzés után Miamiban is nyertek Garnették.

Bár a Bostonnál most az előny, a lélektani- és a pályaelőnyről nem is beszélve, Doc Rivers, a Celtics vezetőedzője óvatosságra int.

"Még nem értünk el semmit. Egy eszméletlenül jó kosárlabda együttessel állunk szemben. Szóval csak azért mert Bostonba megyünk, attól még játszanunk is kell majd. Nem fogják odaadni nekünk a győzelmet, azt nekünk kell megszerezni" - véleményezett Rivers, aki valószínűleg el akarja kerülni azt a hibát, amibe a Heat játékosok és drukkerek is beleestek 2-0 után.

Ugyanakkor a Celtics veteránjait nem kell félteni ilyen szempontból. Ray Allen, a Celtics irányítója úgy nyilatkozott, hogy: "Mostantól minden meccs egy hetedik mérkőzésnek felel meg." A bostoniaktól pedig senki sem játszik annyira jól, mint Kevin Garnett, aki ismét a hátán vitte a csapatot: dupla duplával zárta az estét, miután 26 pontja mellé begyűjtött tizenegy lepattanót, de a találkozó legfontosabb pontjait Paul Pierce szállította, aki 87-86-os állásnál 53 másodperccel a vége előtt triplát értékesített.

A Heat színeiben LeBron James (30 pont, 13 lepattanó) és Dwayne Wade (27 pont) is jó teljesítménnyel rukkoltak elő, de az ő termelésüket még a visszatérő Chris Bosh sem tudta megközelíteni, míg a Celticsben öten is tíz pont fölé kerültek a meccs végére.

A Miami így ismét közel áll ahhoz, hogy a tavalyi évhez hasonlóan befürödjön, de ezúttal a végső sikertől egy körrel korábban. A következő két mérkőzést meg kell nyerniük, ha meg akarják védeni keleti bajnoki címüket.

NBA
Keleti főcsoportdöntő
Miami Heat - Boston Celtics 90-94
A négy győzelemig tartó párharc állása: 3-2 a Celtics javára.