EURO 2012

Sorsoltak a pótselejtezőben: újra bosnyák-portugál párharc lesz

Török-horvát, észt-ír, cseh-montenegrói és bosnyák-portugál párharcokat rendeznek a 2012-es lengyel-ukrán közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság pótselejtezőiben a csütörtöki, krakkói sorsolás alapján.

2009 után idén is bosnyák-portugál párharcot rendeznek a pótselejtezőben

A pótkvalifikáció első meccseit november 11-én vagy 12-én, a visszavágókat pedig november 15-én játsszák.

Az UEFA-koefficiens alapján a sorsolás előtt a nyolc csapatot két részre osztották, ez alapján a négy legmagasabban kvalifikált együttes nem kerülhetett egymással össze. Érdekesség, hogy 2009 után ismét Bosznia-Hercegovina - Portugália párharcot rendeznek. Két évvel ezelőtt a portugálok kettős győzelem után vívták ki a 2010-es világbajnokságon való részvételt, de a bosnyák keretet figyelembe véve ezúttal alighanem nehezebb dolguk lesz.

A magyarokkal a 2014-es vb-selejtezőben egy csoportban szereplő Törökország Horvátországot "húzta", míg 1996-os Eb-döntőse, Csehország Montenegró legjobbjai ellen vívhatja ki az Eb-részvételt. A szintén a mienkkel egy csoportba kerülő észtek a legutóbb Thierry Henry kezezése miatt a vb-ről lecsúszó íreket kapták.

EURO 2012
A pótselejtező párosítása
Törökország-Horvátország
Észtország-Írország
Csehország-Montenegró
Bosznia-Hercegovina - Portugália

 

 

 

 

 

EURO 2012
Az EB biztos résztvevői
Lengyelország (rendező), Ukrajna (rendező), Németország, Olaszország, Spanyolország, Hollandia, Anglia, Görögország, Oroszország, Svédország (legjobb csoportmásodikként), Dánia, Franciaország