Snooker

Hendry szenzációsan kezdte a vb-t

A verseny legidősebb játékosának számító skót Stephen Hendry már az első körben meglökte a maximális, 147-es brake-et.

A verseny legidősebb játékosának számító skót Stephen Hendry már az első körben meglökte a maximális, 147-es brake-et.Szombaton elrajtolt a sheffieldi Crucible színházban a 2012-es snooker-világbajnokság, ahol a nyitómérkőzésen a címvédő John Higgins a kínai Liang Wenbóval csapott össze. A skótok legendás játékosa nagyon hosszú és küzdelmes mérkőzésen, 10-9 arányban felülmúlta ellenfelét, így ő már biztosan a legjobb 16 versenyző között van.

A torna első szenzációját a 43 esztendős, hétszeres világbajnok Stephen Hendry produkálta, aki már a világbajnokság első körében meglökte pályafutása tizenegyedik maximális, azaz 147-es brake-jét. Remek teljesítményének köszönhetően Hendry extra 10.000 fontot tehet zsebre. A megmérettetés legrutinosabb játékosa fél lábbal már a nyolcaddöntőben érezheti magát, ugyanis 8-1-re vezet Stuart Binghammel szemben.

A 147-es brake videója:

A Martin Gould - David Gilbert mérkőzésen nagy meglepetésre a világranglista 67. pozícióját elfoglaló Gilbert roppant meggyőző játékkal vezet a 12. helyen lévő Gould ellen. A 2010-es esztendő világbajnoka, Neil Robertson is közel áll a továbbjutáshoz, ugyanis tegnap már 7-2-re el tudott húzni Ken Dohertytől.

Mark Allen egyelőre nem tudott előnyre szert tenni Cao Yupeng ellen, mivel az utóbbi, esélytelenebbnek tartott snookeres egy frame-es (5-4) előnnyel térhetett nyugovóra.

A szombati mérkőzések folytatása mellett a mai napon Stephen Maguire és Luca Brecel, valamint Shaun Murphy és Jamie Jones is megmérkőzik egymással.

Az Eurosport 17:00-s és 20:00-s, míg az Eurosport 2 13:00-s és 20:30-as kezdéssel közvetít a sheffieldi világbajnokságról.