Kosárlabda

Az lesz a feladatom, hogy csereként beállva plusz lökést adjak - Hanga Ádám

Akárcsak a magyarban, úgy a spanyol kosárlabda-bajnokságban is megkezdődnek a küzdelmek a hétvégén. Európa legerősebbnek tartott pontvadászatában idén két magyarért is szoríthatunk, hiszen Lóránt Péter a Lagún Aragónban, míg Hanga Ádám a Manresa együttesében légióskodik.

A nyáron az Albacomptól a spanyol Manresához került Hanga Ádám a felkészülési időszakban inkább kiegészítő ember volt csapatában, de mivel a spanyol a magyarnál jóval erősebb liga, és Hanga mindössze még csak 22 éves, van ideje fejlődni válogatottunk egyik alapemberének.  "Majd úgyis a szezon közben fog kialakulni az erősebb hierarchia a csapaton belül. De egyelőre úgy néz ki, az lesz a feladatom, hogy csereként beállva plusz lökést adjak a srácoknak. Bízom benne, hogy hasznos tagja lehetek a csapatnak. Elsősorban az atletikusságomat kihasználva védekezésben, lepattanók szerzésénél, illetve támadásban a kettő-kettőknél" - nyilatkozta a bb1.hu-nak Hanga, aki elárulta, hogy az Ibériai-félszigeten igen kemények a tréningek.
"Mostanában már áttértünk arra, hogy délelőttönként vannak a rendes csapatedzések. Erre azért került sor, mert a meccseink nagy részét vasárnap délután fél 1-től játsszuk. A délelőtti foglalkozások 9.30-kor egy nagyon erős konditermi edzéssel szoktak kezdődni. Ezek egy órán át tartanak, majd utána bemegyünk a csarnokba, és körülbelül fél kettőig ott edzünk. Szintén egy kemény, pörgőst, sok játékkal, taktikai dolgokkal. Délutánonként két naponta szokott lenni pluszban egy erősítő edzés is, gyorsító feladatokkal. Aztán pedig dobás. Szóval el lehet fáradni a nap végére".

Hanga csapata, a Manresa nem tartozik az ACB Liga legerősebb együttesei közé, így nem is lehet más a céljuk, mint az első osztályú tagság meghosszabbítása. "Az elsődleges célunk a bentmaradás. A hazai meccseinket szeretnénk hozni és persze egy-két riválist jó lenne idegenben is elcsípni. Nem kergetünk hiú ábrándokat, a sztárcsapatok ellen nyilván a tisztes helytállás és a minél jobb szereplés lehet a célunk. "