Bundesliga

Hajnalék parádéztak, nyert a Dortmund, Szalaiék pontokat veszítettek

A VfB Stuttgart 5-0-ra kiütötte a Hertha Berlint, a BVB rangadót nyert a Leverkusen ellen a Bundesliga 21. fordulójában.

Ibisevic remek mozdulattal vette be a kaput - Fotó:kicker

A Bayern München-Kaiserslautern mérkőzésen a hazaiaknak 6 perc kellett ahhoz, hogy megszerezzék a vezetést: Ribéry balról csavart be egy labdát, Gomez pedig a rövid sarokba fejelt. Fél óra elteltével Thomas Müller növelte az előnyt, aki Kroos beadását fejelte öt méterről a kapuba. A második játékrészben Robben is pályára lépett, aki ki is hagyott egy nagy helyzetet, de az eredmény már nem változott. Magabiztosan nyert a bajor együttes.

A Borussia Dortmund-Bayer Leverkusen rangadón becsülettel gyűrték egymást a csapatok, de helyzetekig nem nagyon jutottak. A 30. percben Schürrle lépett ki a védők közül, de lövés helyett passzt választott - vesztére. A 45. percben megszerezte a vezetést a BVB: Bendner ugratta ki Kagavát, aki visszahúzta a labdát a tizenhatoson belül és belőtte a labdát a jobb alsó sarokba. A második félidőben Grosskreutz került óriási helyzetbe, de Leno lábbal tudott hárítani. A Leverkusenben ezen a napon nem volt benne a gól, így tulajdonképpen a BVB megerőltetés nélkül szerzett három pontot.

Az FSV Mainz-Hannover találkozón Szalai Ádám a kezdőcsapatban kapott helyet, mellette  Choupo-Moting szerepelt a csatársorban, mögöttük pedig a télen igazolt Zidan volt. A 7. percben épp az utóbbi szerezte meg a vezetést, 17 méteres lövése a bal alsó sarokban kötött ki. A 13. percben Szalai lőtt nem sokkal kapu fölé. Sokáig úgy tűnt, 1-0-ra nyer a Mainz, de Sobiech a 89. percben 10 méteres lövésével pontott mentett a vendégeknek.

A VfB Stuttgart-Hertha BSC meccsen a Hajnal Tamással kezdő hazaiak négy perc alatt szereztek két gólt: a 24. percben a magyar középpályás szabadrúgását toldotta meg Niedermeier Ibisevic pedig a kapuba továbbított. Négy perccel később Ibisevic ezúttal előkészített, Harnik volt a befejező. Fél óra elteltével emberhátrányba kerültek a vendégek: Ottl csúszott rá hátulról Hajnalra, amiért rögtön leküldte őt a bíró. A 32. percben tovább növelte előnyét a VfB, Okazaki Boulahrouz beadását fejelte a kapuba. Az első félidő vége előtt még egy gólt szerzett, Harnik remek mozdulattal lőtt a kapuba. A második félidőben egy berlini játékos is betalált saját kapujába, Kobiashvili szerencsétlen mozdulata után már öt gól volt a hazai előny, amely maradt is a végéig.

A Werder Bremen-Hoffenheim összecsapás Markus Babbel bemutatkozásáról szólt a Hoffenheim kispadján. Egészen kiválóan kezdődött a 90 perc az edzőt váltó vendégek számára, hiszen egy szöglet után Vestergaard fejelt a kapuba a 4. percben. A hazaiak hiába játszottak fölényben, sehogy nem sikerült gólt szerezniük. Thomas Schaaf a második félidőre Marint is bevetette, de Fritz óriási helyzetben rontott. A találkozó utolsó percében mégis pontot szerzett a Werder: Arnautovic gólja mentette meg a kínos vereségtől a hazaiakat.

Bundesliga
21. forduló
Bayern München-Kaiserslautern 2-0
Gólszerző: M. Gomez (6.), T. Müller (30.)
Borussia Dortmund-Bayer Leverkusen 1-0
Gólszerző: Kagava (45.)
FSV Mainz-Hannover 1-1
Gólszerző: Zidan (7.) ill.  Sobiech (89.)
VfB Stuttgart-Hertha BSC 5-0
Gólszerző: Ibisevic (24.), Harnik (28., 41.), Okazaki (32.),  Kobiashvili (58-öngól)
Werder Bremen-Hoffenheim 1-1
Gólszerző: Vestergaard (4.) ill. Arnautovic (90.)