Portugál foci

Fordulatos meccsen gyűrte le a Porto a Benficát - videó

A portugál bajnokság 21. fordulójában a listavezető Benfica hazai pályán fogadta a címvédő Porto csapatát. A két sztárgárda csatáját egy fordulatokban gazdag, öt gólt hozó mérkőzésen a portóiak nyerték meg.

Hatalmas csatában végül a Benfica maradt alul

A dél-európai ország két kirakatcsapata egyaránt 49 pontot gyűjtött eddig a bajnokságban, így a pénteki találkozó az aranyérem szempontjából sem volt "mellékes".

A lisszaboni Fény-stadionban megrendezett találkozón a hazai szurkolók legnagyobb bánatára a brazil Hulk már a 6. percben egy elképesztő bomba után előnyhöz jutatta a vendégeket, de Oscar Cardozo révén még az első játékrész hajrájában egalizáltak a vendéglátók.

A fordulás után a paraguayi egy remek mozdulat után szinte azonnal betalált, így már a Benficánál volt az előny, de Rodriguez a 64. minutumban egy gyönyörű akció révén egyenlített.

A hátralévő időben hatalmas harc folyt a pályán, a vége előtt 13 perccel a játékvezető a hazaiaktől Émersont ki is állította. Az emberelőnyt sikerült kihasználnia a Portónak, amely Maicon 87. percben (lesről) esett fejesével megnyerte a szuperrangadót, és három ponttal megelőzte riválisát.

Portugál bajnokság
21. forduló
Benfica - Porto 2-3 (1-1)
gól: Cardozo (41. 47.) ill. Hulk (6.) Rodriguez (64.) Maicon (87.)
kiállítva: Emerson (77.)