Serie A

A Milan is megtette a magáét, közel a bajnoki cím

A Napoli már nem nyerheti meg a Scudettót

Győzött a Milan a Serie A 35. fordulójában, ezzel nagyon közel került a bajnoki címhez. Ha a jövő héten pontot szerez, vagy az Inter nem nyer, akkor már a piros-feketék lesznek a bajnokok. A Napoli ugyanakkor már biztosan lecsúszott a Scudettóról.

Milan-Bologna 1-0 (1-0)
gólszerző: Flamini (7.)
kiállítva: Della Rocca (Bologna, 82.)

Az Inter szombati győzelme miatt arra nem volt esélye a Milannak, hogy a bajnoki címet bebiztosítsa, de így is megtették a magukét a piros-feketék. Már a hetedik percben megszerezték a vezetést, miután Robinho indította a szokatlan pozícióban feltűnő Flaminit, aki az átvétellel átverte védőjét, és bár elsőre Viviano védeni tudott, másodjára a hálóba passzolta a labdát a francia. (1-0)

Flamini és Robinho gólöröme a Milan-Bologna mérkőzésen 2011 áprilisában

A folytatásban is a bajnokság első helyezettje dominált, Cassanónak, Robinhónak és Flamininek is voltak még ígéretes próbálkozásai, de vagy tévedtek néhány centit, vagy a kapus védett szépen. A Bologna eközben az elmúlt fordulókban látott formáját hozta, Di Vaio is csak lesekkel vétette észre magát.

A szünet után azért valamelyest változott a játék képe, de a vendégek akkor is elsősorban szögletek után tudtak csak veszélyeztetni. A hajrára azonban megfogyatkoztak a bolognaiak, így valódi esélyük már nem maradt az egyenlítésre.

A Milan győzelme ugyan bajnoki címet még nem jelent, azt azonban igen, hogy a Napoli már biztosan nem végez a tabella élén, hiszen Cavaniék lemaradása 9 pont, amit hiába hoznának be, az egymás elleni eredmények akkor is a Milannak kedveznének. Robinhóék a következő fordulóban ünnepelhetnek, ha az Interrel szembeni előnyük nem csökken 6 pont alá, azaz ha legalább döntetlent érnek el a Roma ellen, vagy ha az Inter nem nyer a Fiorentina ellen.


Fiorentina-Udinese 5-2 (2-1)
gólszerző: Vargas (9.), D'Agostino (21., 51.), Cerci (71., 86.), illetve Pinzi (29.), Asamoah (57.)

A Violák egy szép mozdulat után szereztek vezetést: a 9. percben egy jobb oldali beadást Vargas lőtt vissza a hosszú oldalról, és Handanovic csak nézni tudta, ahogy a labda a felső sarokba vágódik. (1-0)

A hazai előnyt D'Agostino tudta növelni, majd Pinzi fejjel hozta közelebb az Udinesét. (2-1)

A második félidőben ismét D'Agostini tette kétgólossá a különbséget, igaz, kellett hozzá Zapata szerencsétlen mozdulata is: a védő fején pattant meg a labda. (3-1)

A Zebrácskák ezúttal Asamoah révén jöttek fel ismét egy gólra (3-2), de a 71. percben Cerci kapott remek indítást, és a tizenhatosról átemelte Handanovicot. (4-2)

A 86. percben Cerci végképp eldöntötte a találkozót, egy bal oldali beadást vágott ballal a hálóba. (5-2) 

Parma-Palermo 3-1 (2-0)
gólszerző: Dzemaili (2.), Modesto (18.), Candreva (89.) illetve Pastore (56.)

A Parma ritkán látható góllal szerzett vezetést: Sirigu, a Palermo kapusa ugyanis fenéken lőtte a rátörő Dzemailit a második percben, az irányító hátsó fertályáról pedig a hálóba pattant a labda. (1-0)

A második hazai gól már tudatosabb volt, Giovinco a jobb oldalon ment el, a lapos beadása mindenki előtt elpattogott, a hosszú oldalon érkező Modesto pedig a kapuba pofozta a játékszert. (2-0)

A Palermo a második félidőben tudott szépíteni, az 56. percben Cassani lövése még a kapufán csattant, de Pastore teljesen egyedült érkezett a kipattanóra, és nem is hibázott. (2-1)

Közelebb jönni azonban nem tudtak a vendégek, ehelyett Candreva talált be a hajrában, Valiani beadása után pöccintette el a labdát a kifutó kapus alatt. (3-1)

Sampdoria-Brescia 3-3 (0-0)
gólszerző: Pozzi (55.) Tissone (63.), illetve Eder (50.), Caracciolo (58.)

A "magyar csapatok" vasárnap délutáni mérkőzésén Laczkó Zsolt kezdő volt a Sampdoriában, Koman Vladimir pedig a padon kapott helyet, csakúgy mint Vass Ádám a másik oldalon.

A gólgyártást a második félidőre hagyták a csapatok ezen a kiesési rangadón, és akkor is a hátrébb álló Brescia kezdte meg. Az 50. percben Eder addig forgolódott a tizenhatoson belül, amíg a bal alsóba nem tudott lőni. (0-1)

Pozzi gyorsan egyenlített ugyan, de Caracciolo másodszor is vezetéshez juttatta a vendégeket. (1-2)

Ez után Tissone következett a hazai oldalon, de még mindig nem alakult ki a végeredmény, mivel Caracciolo másodszor is eredményes volt. (2-3) A Sampdoria védekezése kritikán aluli volt, Zauri mindössze arra volt képes, hogy alá álljon a felugró Caracciolónak, aki talán csak a szerencsének köszönhette, hogy nem a fejére esett a védő hátáról.

Támadásban viszont nem volt olyan tehetetlen a genovai együttes, mint a legtöbb tavaszi fordulóban, a hosszabbításban Mannini egyenlített szép cselek után az ötös bal sarkáról. (3-3)

A továbbiakban nem változott az eredmény, így már csak azt említjük meg, hogy Laczkó Zsoltot az 59. percben lecserélték, Vass Ádám pedig a 64. percben beállt a túloldalon.

Catania-Cagliari 2-0 (0-0)
gólszerző: Silvestre (78.), Bergessio (82.)
kiállítva: Alvarez (Catania, 74.)

Chievo-Lecce 1-0 (0-0)
gólszerző: Rigoni (58.)

Szombaton játszották:

Napoli-Genoa 1-0 (0-0)
gólszerző: Hamsik (83.)

Cesena-Internazionale 1-2 (0-0)
gólszerző: Budan (56.), illetve Pazzini (90+1., 90+5.)

Később játsszák:
Bari-AS Roma 20:45
Hétfőn játsszák:
Lazio-Juventus 20:45

Serie A tabella